ყველაზე გემრიელი ტორტი მსოფლიოში. ყველამ არ იცის, რომ პრაღის ტორტი სინამდვილეში პრაღაში არ არის გამოგონილი.

by ekaterine

რეცეპტი ტორტისთვის “პრაღა”- ყველაზე გემრიელი ტორტი მსოფლიოში

დღეს ჩვენ გასწავლით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ პრაღის ტორტი სახლში. ყველამ არ იცის, რომ პრაღის ტორტი სინამდვილეში პრაღაში არ არის გამოგონილი. რეცეპტი დამზადებულია რუსი კონდიტერის ვლადიმირ გურალნიკის მიერ. მან გარკვეული დრო ისწავლა ჩეხოსლოვაკიაში, ამიტომ ნამცხვარს ის სახელი დაარქვა, სადაც ცხოვრობდა. ალბათ სწორედ იქ შეიქმნა რეცეპტი.

ამ ნამცხვრის გამარტივებული ვერსიებიც არსებობს, მაგრამ კლასიკურს გაგიზიარებთ, რადგან მისი მომზადება არც ისე რთულია. თქვენ გჭირდებათ საცხობი ფორმა 21-22 სმ დიამეტრით.

ბისკვიტის ინგრედიენტები

6 კვერცხი

150 გრ შაქარი

115 გრ ფქვილი

25 გრ კაკაო

40 გრ კარაქი

ინგრედიენტები კრემისთვის

1 კვერცხის გული

20 მლ წყალი

120 გრ შედედებული რძე

200 გრ კარაქი

8 გრ ვანილის შაქარი

10 გრ კაკაო

მინანქრის ინგრედიენტები

100 გრ შავი შოკოლადი

100 გრ კარაქი

50 გრ გარგარის მურაბა

მომზადება

პირველ რიგში, ჩვენ გამოვყოფთ ცილებს გულისგან. შემდეგ ავთქვიფავთ ცილას, სანამ სტაბილური თეთრი ქაფი არ გამოჩნდება. შემდეგ, შეწყვეტის გარეშე, დაამატეთ 75 გრ შაქარი. ჩვენ ვაგრძელებთ თქვეფას მანამ, სანამ მასა გადმოტრიალებისას არ გადმოიღვრება.

ასევე დაამატეთ 75 გრ შაქარი გულებს და ათქვიფეთ მიქსერით დაახლოებით 2 წუთის განმავლობაში. უნდა მიიღოთ აფუვებული მსუბუქი მასა.

 

ერთმანეთში აურიეთ ფქვილი და კაკაო. ახლა თქვენ უნდა იყოთ ყურადღებით და ფრთხილად. თქვენ უნდა დაამატოთ ფქვილის ნარევი და ცილების ნარევი მონაცვლეობით გულების ნარევს. ნელა და ნაზად აურიეთ.

ახლა აურიეთ 40 გრ გამდნარი კარაქი ცომში. მანამდე ის უნდა გქონდეთ ოთახის ტემპერატურაზე!

 

 

ჩვენ ვაცხობთ ნამცხვრებს და ვაწყბთ ტორტს

საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი და შემდეგ მსუბუქად მოაყარეთ ფქვილი. შემდეგ შეგიძლიათ ცომი მოათავსოთ.

გაახურეთ ღუმელი 200 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ბისკვიტი 30 წუთის განმავლობაში.

დასრულებული ტორტი უნდა გაცივდეს და შევახვიოთ იგი შესაფუთ ცელოფანში. ამის შემდეგ, ჩვენ 8 საათს ველოდებით.

შემდეგ თქვენ უნდა ააჭრათ ზედაპირი და გაჭრათ სიბრტყეზე ნამცხვარი 3 ნაწილად.

 

ქვაბში შეურიეთ შედედებული რძე, გული, წყალი და ვანილის შაქარი. შემდეგ, თქვენ უნდა მოათავსოთ მასა გასასქელებლად წყლის აბაზანაზე და გაცივდეს ოთახის ტემპერატურაზე.

დაიწყეთ მიქსერით კარაქის თქვეფმა ოთახის ტემპერატურაზე. ბოლოს დაამატეთ სიროფი და დაამატეთ კაკაო.

ტორტის აწყობა ძალიან მარტივია: უბრალოდ სათითაოდ გაანაწილეთ ნამცხვრებზე კრემი, ზემოდან კი წაუსვით გარგარის ჯემი.

შოკოლადის მინანქრისთვის, წყლის აბაზანაზე გაადნეთ შოკოლადი და კარაქი. დასრულებული ნარევი გულუხვად მოასხით ტორტს ყველა მხრიდან.

ახლა დატოვეთ ნამცხვარი მაცივარში 2 საათის განმავლობაში და გემრიელად მიირთვით.

Related Articles