სენდვიჩები საკმაოდ მარტივი კერძია, რომელსაც ბავშვიც კი მოამზადებს. ამიტომ მათ ასეთი მნიშვნელოვანი ადგილი დაიკავეს ჩვენს კვებაში. საუზმეზე, სალათთან, წვნიანთან ან საჭმელად, ხშირად პურზე ძეხვს და ყველს ვდებთ. მაგრამ მინდოდა ეს კერძი უფრო ორიგინალური და გემრიელი გამხდარიყო. ამიტომ, ახლა ჩემს მაგიდაზე ხშირად ჩნდება საინტერესო პურის კონვერტი!
დილით 10 წუთში ვახერხებ პურისგან ამ „კონვერტების“ მომზადებას. ასეთი მარტივი და სწრაფი რეცეპტები ნამდვილი აღმოჩენაა! თქვენ არ გჭირდებათ რაიმე რთული ინგრედიენტები: მხოლოდ პური, ყველი და ძეხვეული. აირჩიეთ ნებისმიერი თქვენი გემოვნებით: რძის, სანადირო, სოიო, საექიმო, დიეტური. მთავარია მოგეწონოს!
როგორ მოვამზადოთ პურის სწრაფი სენდვიჩი ყველითა და სოსისებით
ახლა ამ “კონვერტებს” მხოლოდ ტოსტის პურიდან ვამზადებ. შეავსეთ პურის ნაჭრები მაიონეზის სალათით, მოათავსეთ ოხრახუშის ყლორტები ან ბროწეულის მარცვლები. ელეგანტური გამოვა!
ინგრედიენტები
პური 100 გრ
ზეითუნის ზეთი გემოვნებით
ორეგანო გემოვნებით
მყარი ყველი 120 გრ
მაიონეზი 2 ს.კ.
ნიორი 1 კბილი
ძეხვი 4 ც.
მომზადება:
პური დავჭრათ 8 ნაწილად, თითოეული ნაჭერი მსუბუქად მოკეცეთ რულეტივით. დააკავშირეთ ორი საპირისპირო კუთხე კბილის ჩხირით. მოათავსეთ “კონვერტები” პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფირფიტაზე.
შეურიეთ ზეითუნის ზეთი ორგანგანოს. პურის ნაჭრებს გამზადებული მასა წაუსვით და გამოაცხვეთ 5-10 წუთის განმავლობაში 200 °C ტემპერატურაზე.
ყველი და ნიორი გახეხეთ, დაამატეთ მაიონეზი და შეურიეთ ინგრედიენტები.
მზა პურიდან ამოიღეთ კბილის ჩხირები. თითოეულ ნაჭერს წაუსვით შიგნიდან მომზადებული შიგთავსი.
ძეხვეული მსუბუქად შეწვით ტაფაზე და გაჭერით შუაზე სიგრძეზე.
მოათავსეთ ძეხვის ნახევრები “კონვერტებში”.
დაამატეთ ეს რეცეპტი თქვენს სწრაფი და გემრიელი კერძების სიას, რომლებიც არ საჭიროებენ ძვირადღირებულ ინგრედიენტებს. სხვათა შორის, სოსისის ნაცვლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ ძეხვი ან ხორცი. რომელ შიგთავსს აირჩევთ ასეთი საჭმლისთვის?