საშობაო ნამცხვარი ხმელი ხილით გემოვნებით მსოფლიოში ცნობილი გერმანული შტოლენის მსგავსია. თუმცა რამდენიმე განსხვავებაა: ჩვენი ნამცხვარი გაცილებით რბილი, არომატული და სხვადასხვა სანელებლების წყალობით უფრო ადვილი და სწრაფია მისი მომზადება. არ არის საჭირო საფუარის და ტემპერატურის პირობების თამაში. ცომი მოვზილეთ, გამოვაცხვეთ, ქაღალდში გადავახვიეთ და დღესასწაულს დაველოდეთ.
რა დავამატოთ საახალწლო ნამცხვარს გაუმჯობესებული გემოსთვის
რეცეპტში არ არის მითითებული რომელი თხილი გამოვიყენოთ, რადგან ეს ყველაფერი ინდივიდუალურია. გირჩევთ, დაუმატოთ ერთი მუჭა დაჭრილი თხილი, ნუში ან ნიგოზი. თუ გეგმავთ ნამცხვრით ბავშვების გამოკვებას, ჩირი დანამეთ არა ალკოჰოლით, არამედ წვენით (სასურველია ნატურალური, ახლად გამოწურული). მოზრდილებისთვის, გამოიყენეთ რომი, კონიაკი ან ლიქიორი, როგორიცაა ამარეტო გაჟღენთისთვის.
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 650 გრ
კარაქი 400 გრ
კვერცხი 10 ც
შაქარი 2 ჭიქა
დარიჩინი 2 ჩ/კ
მუსკატის კაკალი 0,5 ჩ/კ
წიწაკა გემოვნებით
მიხაკი 1 ჩ/კ
კარდამონი 1 ჩ/კ
ვანილის შაქარი 10 გრ
მარილი 1 ჩ/კ
გამაფხვიერებელი 11 გრ
ქიშმიში 50 ც. გრ
მოცვი 200 გრ
ფინიკი 200 გრ
გარგარი ჩირი 300 გრ
ლეღვი 200 გრ
დაშაქრული ხილი 400 გრ
ნუში გემოვნებით
ლიმონის ცედრა 4 ს.კ.
კონიაკი 150გრ
მომზადება
გარეცხეთ ყველა ჩირი (გარდა დაშაქრული ხილისა და ანანასისა), დაჭერით და დაასხით ნებისმიერი სპირტი. ცომი შედგით მაცივარში მინიმუმ 2 დღით.
როდესაც ისინი კარგად გაიჟღინთება, დაიწყეთ ცომის მომზადება, აიღეთ ყველა სანელებლები, გამაფხვიერებელი, მარილი და გაცრილი ფქვილი და შეურიეთ დარბილებულ კარაქს.
ცომი მოზილეთ და თანდათან დაამატეთ დაჭრილი დაშაქრული ხილი და ჩირი. გააშრეთ ისინი ჯერ ქაღალდის პირსახოცზე.
დაუმატეთ თხილი და მიღებული მასა მოათავსეთ ცხიმწასმულ ფორმებში.
გამოაცხვეთ დესერტი 150 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ეს დაგჭირდებათ 80-დან 90 წუთამდე.
ცომეული მთლიანად რომ გაცივდება, მოაყარეთ შაქრის პუდრა და შეფუთეთ პერგამენტში.
სუფრასთან მიტანის წინ ნამცხვარს უნდა მოაყაროთ შაქრის ფხვნილი ან ქოქოსის ფანტელები. ძალიან გემრიელი იქნება! აუცილებლად დაწერეთ კომენტარებში, გამოვიდა თუ არა კექსი და ასევე გააზიარეთ თქვენი კულინარიული აღმოჩენები.