იმისდა მიუხედავად, რომ ფენოვანი სალათების რეცეპტების უზარმაზარი მრავალფეროვნებაა, ისინი ყველა ცოტათი ჰგავს ერთმანეთს. რეცეპტში აუცილებლად იქნება კარტოფილი და ერთი სახეობის ხორცი, ხახვის ფენა და რაიმე სახის კონსერვირებული საკვები. პატივს ვცემ ტრადიციებს, მაგრამ ძალიან მინდოდა რაღაც ახლის მოსინჯვა. ამიტომ სალათი მოვამზადე ქათმის ხორცით და სტაფილოთი.
ერთი შეხედვით ჩანს, რომ ზურმუხტის ხის სალათი სხვების მსგავსია. მაგრამ რამდენიმე ინგრედიენტი მას სრულიად განსაკუთრებულს ხდის! ყველა პროდუქტს აქ თავისი ადგილი აქვს. გარდა ამისა, ვაშლის ფენას ვამატებ სინაზის და რბილობისთვის. ხილის არომატი კარგად უხდება დანარჩენს!
როგორ მოვამზადოთ სალათი ქათმის და სტაფილოთი “ზურმუხტისფერი ნაძვის ხე”
რა თქმა უნდა, საახალწლო სალათი კიდევ უფრო გემრიელი იქნება, თუ ხელნაკეთ მაიონეზს გამოიყენებთ. მის მომზადებაში არაფერია რთული! უბრალოდ დააბლენდერეთ 150 მლ მზესუმზირის ზეთი, კვერცხი, 0,5 ჩ/კ ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. მარილი, 1 ჩ.კ. შაქარი და შავი პილპილი. მზადაა!
ინგრედიენტები
ქათმის ბარკალი 3 ც
სტაფილო 1 ც
კვერცხი 3 ც
მყარი ყველი 70 გრ
ვაშლი 1 ც
კივი 3 ც
კამა გემოვნებით
მაიონეზი გემოვნებით
მომზადება
წინასწარ მოხარშეთ ქათმის ხორცი და მსხვილი სტაფილო, სანამ არ დარბილდება და კვერცხები მყარად მოხარშეთ.
ქათმის ხორცი გამოაცალეთ ძვლებიდან და წვრილად დაჭერით. სტაფილო, კვერცხი და ყველი გახეხეთ წვრილ სახეხზე.
ააწყეთ სალათი. ხორცის პირველი ფენა მოათავსეთ სამკუთხედის ფორმაში, შემდეგ სტაფილო და კვერცხი. შეზეთეთ თითოეული ფენა მაიონეზით.
ვაშლი გახეხეთ წვრილ სახეხზე და მოათავსეთ სალათის მომდევნო ფენად. წაუსვით მაიონეზი და მოაყარეთ გახეხილი ყველი.
კივი დავჭრათ წრეებად და შემდეგ თითოეული შუაზე გავჭრათ. ნახევრები მოათავსეთ ყველის თავზე.
რა თქმა უნდა, ქათმის სალათის მოსამზადებლად შეგიძლიათ გამოიყენოთ არა მარტო ბარკლები, არამედ ნებისმიერი სხვა ხორცი. თუ გირჩევნიათ მკერდი ან სხვა ნაწილი, გამოიყენეთ ისინი! გარდა ამისა, ქათმის ტაფაში შეგიძლიათ გემოვნებით დაამატოთ დაფნის ფოთლები და სანელებლები, რათა ხორცმა შეიწოვოს მათი გემო და არომატი. რა სალათებს მოაწყობთ საახალწლო სუფრაზე?