განსაკუთრებულ ყურადღებას იმსახურებს რეცეპტები რძის, კარაქისა და კვერცხის გარეშე. უპირველეს ყოვლისა, ასეთი კერძების მიღება შეუძლიათ ალერგიით დაავადებულებს. ასევე ის ძალიან ბიუჯეტურია. ამიტომ ფუმფულა ნამცხვრები საუკეთესო ვარიანტია გემრიელი და ნოყიერი საუზმისთვის.
შეგიძლიათ გააკეთოთ ისინი ტკბილი ან ნაზი. ნამცხვრები მოამზადეთ არა შაქრით და ვანილით, არამედ მხოლოდ მარილით. შემდეგ ისინი შეიძლება მიირთვათ დამუშავებული ყველის, მწვანილისა და პიკანტური დანამატების სხვადასხვა სოუსთან ერთად. აირჩიეთ თქვენი გემოვნების მიხედვით.
როგორ მოვამზადოთ ფუმფულა პური წყლის გამოყენებით
თუ ტკბილ ვარიანტს აირჩევთ, მაშინ ცომს დაამატეთ ვანილი ან უბრალოდ ვანილის შაქარი. ასეთი ბლინი უნდა იყოს წარმოდგენილი თაფლით, შოკოლადის ტოპინგით, შესქელებული რძით ან ხილის ან კენკრის ჯემით. წარმოუდგენლად გემრიელი იქნება!
ინგრედიენტები
ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა
მანანი 1 ჭიქა
შაქარი 1 ს.კ.
მშრალი საფუარი 1 ს.კ.
ვანილი 1 მწიკვი
მარილი 1 ჩ/კ
გამაფხვიერებელი 2 ს/კ
წყალი 500 მლ
მომზადება
გავცრათ ხორბლის ფქვილი. შეურიეთ იგი მანანის ბურღულს. დაამატეთ შაქარი, მარილი, მშრალი საფუარი და გამაფხვიერებელი.
ჩაასხით თბილი წყალი. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი საფუძვლიანად. გადააფარეთ ცელოფანი და პირსახოცი. დადგით თბილ ადგილას 1 საათით.
ცომი მოზილეთ. მზესუმზირის ზეთით გახურებულ ტაფაში მოათავსეთ ბლინები. შეწვით ორივე მხრიდან ოქროსფერამდე.
სანამ ჯერ კიდევ თბილია, ბრტყელ პურებს უნდა მოასხათ არომატული კენკრის სოუსი. მის მოსამზადებლად აიღეთ 150 გრ ჟოლო და 150 გრ შავი მოცხარი. კენკრას დაასხით 50 მლ სუფთა წყალი. დაუმატეთ 5 გ გახეხილი ლიმონის ცედრა და შაქარი გემოვნებით. მიიყვანეთ ადუღებამდე და მოხარშეთ რამდენიმე წუთის განმავლობაში. განაზავეთ 1 ჩ.კ. კარტოფილის სახამებელი 2 ს.კ. წყალი. დაუმატეთ კენკრას, მუდმივად ურიეთ. ისევ მიიყვანეთ ადუღებამდე და გადმოდგით ცეცხლიდან. ჰაეროვანი პურის ზღაპრული სოუსი მზად არის. გემრიელად მიირთვით!