• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ადრე ვერ წარმოვიდგენდი ცხოვრებას “ნაპოლეონის” გარეშე, ახლა ჩემი გული “სენატორს” ეკუთვნის!

by ekaterine ნოემბერი 9, 2020
ნოემბერი 9, 2020

ტორტი “სენატორი”

სენატორის ტორტი ნამდვილად სამეფო დესერტია. ამ ნამცხვრის არაჩვეულებრივი გემოს მიზეზი არის ბეზეს, ყველაზე დელიკატური კრემის და ხრაშუნა კაკლის გენიალური კომბინაცია.

ასეთი საოცარი ტორტის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ საკონდიტრო ტომარა, ორი საცხობი უჯრა და ცოტა მოთმინება, რადგან მირთმევამდე დესერტმა მაცივარში დაახლოებით რვა საათი უნდა გაატაროს. მერწმუნეთ, სიამოვნება, რომელსაც ის მოგანიჭებთ, ღირს.

ინგრედიენტები

კვერცხის ცილა 4 ცალი

ვანილის შაქარი 2 ს.კ.

კაკალი 150 გრ

შაქარი 1 ჭიქა

შედედებული რძე 300 გრ

კარაქი 250 გრ

მომზადება

დაასველეთ ქაღალდის ხელსახოცი ძმარში, ამოწმინდეთ კონტეინერი, რომელშიც ცილას მოათავსებთ და მიქსერით ათქვიფეთ.თქვიფეთ, სანამ არ გამკვრივდება, შემდეგ დაუმატეთ 1 ს.კ. ვანილის შაქარი და 1 ჭიქა. ჩვეულებრივი თეთრი შაქარი. ათქვიფეთ ნარევი დიდი სიჩქარით, სანამ გასქელდება.

მიღებული მასა მოათავსეთ საკონდიტრო ტომარაში, გამოადინეთ მასა მცირე ულუფებით, პერგამენტის ქაღალდით მოპირკეთებულ საცხობ ფურცელზე დასვით საშუალო ზომის ბუჩქები. თქვენ დაგჭირდებათ 2 უჯრა, მოათავსეთ უჯრები 100 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 1,5-2 საათის განმავლობაში. როდესაც ბუჩქები მშრალი და მსუბუქი იქნება, გამოიღეთ ღუმელიდან და გააგრილეთ.

კრემის დასამზადებლად ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი და 1 ს.კ. ვანილის შაქარი. როდესაც მასა გახდება ფუმფულა, თანდათანობით დაასხით შედედებული რძე და გააგრძელეთ თქვეფა. ნიგოზი დაჭერით. აიღეთ საცხობი ფორმა, დააფარეთ ბოლოში და გვერდებზე საკვები ცელოფანი, დააწყვეთ გამომცხვარი ბეზე ერთ ფენად, შემდეგ კრემის ნახევარი წაუსვით და მოაყარეთ დაჭრილი კაკლის ნახევარი, გაიმეორეთ კვლავ ბეზეს, კრემის და კაკლის ფენა. ნამცხვარს ზემოდან მოაყარეთ დარჩენილი ბეზეს ნამსხვრევები. შეფუთეთ ტორტის ტაფა საკვები ცელოფნით და გაგზავნეთ მაცივარში 2-8 საათის განმავლობაში. უკეთესია 8, თუ დრო იძლევა ამის საშუალებას. მირთმევამდე 15 წუთით ადრე, გამოიღეთ ნამცხვარი მაცივრიდან, ფრთხილად მოაცილეთ ცელოფანი და გადაიტანეთ ტორტი ლანგარზე.

გილოცავთ, სენატორის მშვენიერი ტორტი მზად არის. თქვენ უნდა გაჭრათ ძალიან ფრთხილად, რომ არ დაიმსხვრეს. მოადუღეთ არომატული ჩაი და ისიამოვნეთ. თუ რეცეპტი მოგეწონათ, აუცილებლად გააზიარეთ თქვენს გვერდზე, რათა მეგობრებმაც შეაფასონ ეს შედევრი.

0
FacebookEmail
previous post
სტუმრები გრამს არ დატოვებენ. კერძის არომატი ჭკუიდან შეგშლის, მაგრამ გემოსგან შეიძლია გონება დაკარგო.
next post
ყველაზე გემრიელი ტორტი მსოფლიოში. ყველამ არ იცის, რომ პრაღის ტორტი სინამდვილეში პრაღაში არ არის გამოგონილი.

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს...

აპრილი 7, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign