სტუმრები გრამს არ დატოვებენ. კერძის არომატი ჭკუიდან შეგშლის, მაგრამ გემოსგან შეიძლია გონება დაკარგო.

by ekaterine

ქათმის ბურთულები ნაღები-ყველის სოუსში ღუმელში

ამ სტატიაში ჩვენს მკითხველს ვეტყვით, თუ როგორ უნდა მოამზადონ ქათმის ბურთულები ღუმელში ნაღების ყველის სოუსით. კერძის არომატი გაგაგიჟებთ, გემო კი გონებისდაკარგვამდე მიგიყვანთ. ეს რა თქმა უნდა ხუმრობით, მაგრამ ასე თუ გადმოგცემთ ამ კერძის არაჩვეულებრივ სრულყოფილებას.

ქათმის ბურთულები ნაღების ყველის სოუსით

ინგრედიენტები

 

1 კვერცხი

200 მლ ნაღები

150 გრ მაგარი ყველი

500 გრ ქათმის ფილე

2 ხახვი

3 კბილი ნიორი

მარილი და პილპილი გემოვნებით

ხორცის ან ქათმის სუნელი

მზესუმზირის ზეთი

ფქვილი ამოსავლებად

მომზადება

პირველად უნდა დაჭრათ ქათმის ფილე პატარა კუბიკებად. ასევე წვრილად დაჭერით ხახვი და შეურიეთ ქათამს. დაამატეთ გახეხილი ნიორი. ჩვენ ასევე დავამატებთ კვერცხს და სანელებლებს საერთო მასაში. კარგად აურიეთ ფარში.

ხელებით ვაკეთებთ ბურთებს, ვავლებთ ფქვილში და ვდებთ საცხობ ფორმაში. მანამდე ფორმა უნდა იყოს ცხიმიანი მცენარეული ზეთით. ბურთებს ვაცხობთ 180 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 20 წუთის განმავლობაში.

სოუსისთვის გახეხეთ ყველი წვრილ სახეხზე და აურიეთ იგი ნაღებთან. დაამატეთ მარილი, პილპილი და სანელებლები.

გამოცხობიდან 20 წუთის შემდეგ ქათმის ბურთულებს დავასხათ ყველის სოუსი. და ისევ შევდგათ კერძი ღუმელში 20-25 წუთის განმავლობაში.

ქათმის ბურთულები წვნიანია შიგნიდან და გარედან გემრიელი ხრაშუნა ყველის ქერქით. კარგი მადა, ყველას!

Related Articles