ქათმის სალათი ბერძნული კაკლით
ინგრედიენტები
ჭარხალი 3 ც
სტაფილო 2 ც
მყარი ყველი 100 გრ
ნიგოზი 50 გრ
ქათმის ფილე 200 გრ
ქლიავი 30 გრ
ნიორი 3 კბილი
მაიონეზი 100 გრ
მომზადება
დავიწყოთ ინგრედიენტების მომზადებით. უპირველეს ყოვლისა, მოვხარშოთ სტაფილო და ჭარხალი, გავაციოთ და გააცალეთ კანი. ცალკე მოშუშეთ ქათმის ფილე. გარეცხეთ ქლიავი, დაასხით მდუღარე წყალი, გადაწურეთ, გააშრეთ და დაჭერით პატარა ნაჭრებად.
ჭარხალი გახეხეთ უხეშ სახეხზე და განათავსეთ ნახევარი თეფშზე. გაატარეთ ნიორი პრესში და შეურიეთ მაიონეზს. ჭარხლის ფენას წაუსვით.
.ქათმის ფილე დაჭერით პატარა ზოლებად, დაუმატეთ მაიონეზი ნიორთან და დაჭრილ ნიგოზთან ერთად. წაუსვით ნარევი მეორე ფენად.
სტაფილო და მაგარი ყველი გახეხეთ უხეშ სახეხზე, აურიეთ ერთმანეთში და შემდეგი ფენა მოაყარეთ სალათს. წაუსვით მასაც მაიონეზი.
დაჭრილი ქლიავი შემდეგი ფენის ადგილს დაიკავებს. მსუბუქად დააწექით კოვზით ისე, რომ ის სოუსში ჩაიძიროს.
გამოიყენეთ დარჩენილი ჭარხალი, რომ დაფაროს მთელი სალათი. დაამშვენეთ სალათი დარჩენილი მაიონეზითა და ნიგოზით.
იმის ნაცვლად, რომ მოხარშოთ ბოსტნეული ქათმისა და ქლიავის სალათისთვის, შეგიძლიათ გამოაცხოთ. ჭარხლისა და სტაფილოს გემო უფრო მდიდარი იქნება და ვიტამინები წყალში არ დაიკარგება. მხოლოდ ერთი მინუსია: ბოსტნეულს დიდხანს სჭირდება გამოცხობა. უმჯობესია ამაზე წინასწარ იზრუნოთ.