ხორციანი რულეტები
ძალიან გემრიელი გამოდის ბრინჯთან და კვერცხთან ერთადაც. აურიეთ 100 გრ მოხარშული ბრინჯი, 3-4 დაჭრილი მოხარშული კვერცხი, დაჭრილი მწვანე ხახვი ან კამა, მარილი და პილპილი გემოვნებით. შეგიძლიათ ღვეზელებში გულსართად გამოიყენოთ ჩაშუშული კომბოსტო და მურაბაც კი, თუ თხევადი არ არის. დიდი რაოდენობით მცენარეული ზეთის წყალობით ცომთან მუშაობა სასიამოვნოა.
ინგრედიენტები
წყალი 250 მლ
მზესუმზირის ზეთი 250 მლ
მარილი 1 ჩ / კ
ხორბლის ფქვილი 450 გრ
ღორის ხორცი 175 გრ
საქონლის ხორცი 175 გრ
ხახვი 1 ც
კვერცხი 1 ც
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
მომზადება
ღრმა თასში შეურიეთ წყალი, ზეთი და 0,5 ჩ.კ. მარილი. ნაწილებად დაამატეთ ფქვილი და მოზილეთ ელასტიური ცომი. გადააფარეთ საკვები ცელოფანი და გააჩერეთ 30 წუთის განმავლობაში.
მოხარშეთ ხორცი მარილიან წყალში, გააგრილეთ და გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში. ხახვი დაჭერით წვრილად და შეწვით ტაფაზე, 0,5 ჩ.კ. მარილი და პილპილი გემოვნებით შეურიეთ ხორცს.
ცომი გაყავით 30 ტოლ ნაწილად და გააბრტყელეთ ბურთულებად. შეზეთეთ სამუშაო ზედაპირი მცენარეული ზეთით და გათხელეთ თხელ სწორკუთხა ფენად.
მოათავსეთ 2-3 ჩ.კ. შევსება ზღვარზე უფრო ახლოს. დააფარეთ ცომი, მოხარეთ გვერდები და გადაახვიეთ მილი.
დააფინეთ საცხობ ფურცელს პერგამენტის ქაღალდი, დაალაგეთ რულონები და წაუსვით ათქვეფილი კვერცხი. აცხვეთ 180 გრადუსზე, სანამ ოქროსფერი არ გახდება (დაახლოებით 15 წუთი).
ხორცის მილები ძალიან სწრაფად ცივდება. ასე რომ, დაუყოვნებლივ მიირთვით არაჟნით ან სოუსით, როგორც საუზმე, ან როგორც წვნიანის დამატება. ცომს წინასწარ ვაკეთებ და ვყინავ. ეს ძალიან მოსახერხებელია, შეგიძლიათ ცომეულის მომზადება ნებისმიერ დროს. თქვენც სცადეთ!