მახსოვს ბავშვობაში გაციებას არ ვაცდიდით, უგემრიელესი რულეტები ბებიის რეცეპტების წიგნიდან.

კითხვაზე: “მოგწონთ თუ არა რულეტები ყაყაჩოს თესლით?” 10-დან 9 სიამოვნებით გიპასუხებთ: “დიახ!” რა თქმა უნდა, ძალიან გემრიელია.

ყაყაჩოს რულეტისთვის გვჭირდება 500 გრ “მყვინთავის” ცომი.

ცომმა თავისი რომანტიკული სახელი არ მიიღო ტყუილად, რადგან ის მწიფდება არა სადმე, არამედ წყალში, თავისუფალ ცურვაში. სანამ მოზელთ, მოიმარაგეთ ერთი ან ორი მყარი ცელოფნის პაკეტი. დარწმუნდით, რომ ისინი ხელუხლებელია ისე, რომ წყალი არ მოხვდეს შიგნით. ცომის დასამზადებლად ახალი საფუარი გჭირდებათ. თუ ცომისგან რაიმე ტკბილეულის გამოცხობას არ აპირებთ, ვანილინის გამორიცხვა შეიძლება.

“მყვინთავის” ცომი

ინგრედიენტები

რძე 250 მლ

კარაქი 100 გრ

კვერცხი 3 ცალი

შაქარი 0,5 ჭიქა

საფუარი 50 გრ

მარილი 0,5 ჭიქა

ხორბლის ფქვილი 800 გ

მზესუმზირის ზეთი 50 მლ

ვანილინის 1 მწიკვი.

მომზადება

გახსენით საფუარი თბილ რძეში. დაადნეთ კარაქი და დაასხით რძეს, აურიეთ. დაამატეთ შაქარი, კვერცხი და კვლავ აურიეთ.

შეურიეთ ვანილი გაცრილ  ფქვილს და დაამატეთ რძისა და კვერცხის ნარევში. დაამატეთ მარილი და  ცოტაოდენი მცენარეული ზეთი, მოზილეთ ცომი. პაკეტის შიდა კედლებს წაუსვით მცენარეული ზეთი. მოათავსეთ ცომი მასში, მჭიდროდ მიამაგრეთ ტომარის კიდეები, მაგრამ ისე, რომ შიგნით თავისუფალი ადგილი იყოს.

შეავსეთ ქვაბი ცივი წყლით და მოათავსეთ მასში ცომის ტომარა. დატოვეთ იგი ერთი საათის განმავლობაში. ამ დროის განმავლობაში ცომი გაიზრდება და ტომარა ჩაყვინთავს. ეს იმის ნიშანია, რომ ცომი მზადაა!

ეს ძალიან სწრაფად ხდება ზუსტად იმიტომ, რომ პროცესი ხდება წყალში. ჩიზქეიქები, რულეტები, ღვეზელები სხვადასხვა გულსართით ძალიან ჰაეროვანი და ფუმფულაა.

რულეტი ყაყაჩოს თესლით

ინგრედიენტები

ყაყაჩოს თესლი 200 გრ

შაქარი 200 გრ

წყალი 0,5 ლ

მარილი 1 ჩ / კ

კვერცხი 1 ცალი

რძე 1 ს.კ.

მომზადება:

მოამზადეთ ყაყაჩოს შევსება. აადუღეთ წყალი, დაამატეთ გარეცხილი ყაყაჩოს თესლი, მოხარშეთ 30 წუთის განმავლობაში. გაწურეთ წყალი წვრილ საცერში და 3 ჯერ გაატარეთ სქელი ნარევი ხორცსაკეპ მანქანაში და დაამატეთ შაქარი და მარილი.

განათავსეთ მზა ” მყვინთავის” ცომი სამუშაო ზედაპირზე, რომელიც შეზეთულია მცენარეული ზეთით. დაყავით 2-4 ნაწილად (რულეტების რაოდენობის შესაბამისად). გავაბრტყელოთ თითოეული ნაწილი საშუალო სისქის ფენად, ზემოდან გადავანაწილოთ თანაბარი ფენა, ნაზად გავაბრტყელოთ. საცხობ ფურცელს წაუსვით მცენარეული ზეთი, გადაახვიეთ რულეტები. გატეხეთ კვერცხი თასში, დაამატეთ რძე, აურიეთ. შეზეთეთ პროდუქტი მომზადებული ნარევით. გააგზავნეთ 200 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში 25-30 წუთის განმავლობაში.

თუ ყაყაჩოს თესლს დაუმატებთ  ქიშმიშს ან დაჭრილ ნიგოზს, მხოლოდ გემო გაუმჯობესდება. გარდა ამისა, შევსების გემო შეიძლება გაამდიდროთ ვანილის ან კონიაკის საშუალებით. ისიამოვნეთ და არ დაგავიწყდეთ რეცეპტის გაზიარება მეგობრებთან!

Loading...