ლვოვის ჩიზქეიკი შოკოლადის მინანქარში ძველი რეცეპტის მიხედვით. მის გემოს ვერ დაივიწყებთ.

ლვოვის ჩიზქეიკი შოკოლადის მინანქარში ძველი რეცეპტის მიხედვით

ეს რეცეპტი საკმაოდ ძველია, ამიტომ ის მხოლოდ ყველაზე ბუნებრივ ინგრედიენტებს შეიცავს. ლვოვის ჩიზქეიკი ხაჭოს და ტკბილეულის ყველა მოყვარულს გაახარებს. დესერტი ძალიან ნაზი გამოდის.

ლვოვის ჩიზქეიქი

ინგრედიენტები

750 გრ ცხიმიანი ხაჭო

300 გრ შაქარი

150 გრ კარაქი

100 გრ ქიშმიში

6 კვერცხი

1,5 ს.კ. მანანის ბურღული

ცედრა ერთი ლიმონისგან

10 გრ ვანილის შაქარი

0,5 ჩ.კ. კურკუმა

მომზადება:

აუცილებლად უნდა აიღოთ ცხიმიანი ხაჭო. დიეტაზე შემდეგ ვიფიქრებთ, მაგრამ ახლა გაანებივრეთ საკუთარი თავი და ახლობლები. ჩაასხით მთელი ხაჭო დიდ თასში და აურიეთ ბლენდერში.

ქიშმიშს დაასხით მდუღარე წყალი და გააჩერეთ დაახლოებით 15 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი წყალი გადაწურეთ და ქიშმიში ბრტყელ ზედაპირზე გააშრეთ.

გაყავით ცილები და გულები ცალკეულ ჭურჭელში. გულს დაუმატეთ შაქარი, ვანილის შაქარი. ამის შემდეგ,  მიქსერით დაახლოებით 5 წუთის განმავლობაში. მასა ოდნავ უნდა გაიზარდოს მოცულობაში და მთლიანად გახდეს თეთრი.

გულებს დაუმატეთ ოთახის ტემპერატურის კარაქი, მანანის ბურღული და ათქვიფეთ.

შემდეგ დაამატეთ ქიშმიში და ლიმონის ცედრა გულებს და კვლავ აურიეთ. ახლა თქვენ შეგიძლიათ დაამატოთ ხაჭო. ასევე დაამატეთ კურკუმა და ყველაფერი კარგად აურიეთ.

ახლა თქვენ შეგიძლიათ ათქვიფოთ ცილები ისე, სანამ თეთრი მწვერვალები არ გამოჩნდება და შემდეგ ნაზად აურიეთ ცილები ხაჭოს მასაში.

გაახურეთ ღუმელი 180 გრადუსზე. ამასობაში საცხობი ფორმა დაფარეთ პერგამენტით და შიგ ხაჭო დაასხით. თქვენ დაგჭირდებათ დაახლოებით ერთი საათი ღუმელში, რის შემდეგაც ჩიზქეიკი მთლიანად უნდა გაცივდეს.

როგორ გავაკეთოთ შოკოლადის მინანქარი

ზემოდან ხაჭოს დესერტს აუცილებლად დაასხით შოკოლადის მინანქარი. ამისათვის აურიეთ 250 გრ შაქარი და 60 გრ კაკაო. შემდეგ დაამატეთ 60 მლ რძე ნარევს და განათავსეთ ყველაფერი დაბალ ცეცხლზე.

კარგად აურიეთ ნარევი, რომ შაქარი გაადნოთ. სურვილის შემთხვევაში შეგიძლიათ დაამატოთ კიდევ 20 მლ რძე. მას შემდეგ, რაც მიიღებთ გლუვ ნარევს, დაამატეთ კიდევ 100 გრ კარაქი და აურიეთ სანამ არ გადნება.

უკვე შეგიძლიათ დაასხათ ჩიზქეიქს შოკოლადის მინანქარი და მოათავსოთ მაცივარში.

უმჯობესია დატოვოთ მთელი ღამით, რომ უფრო გემრიელი გამოვიდეს.

 

Loading...