ღვეზელი, რომელსაც კვირაში ერთხელ მაინც ვაკეთებ. ოქროსფერი, წვნიანი და წარმოუდგენლად სურნელოვანი, რომლის გასინჯვაც შეხედვისთანავე მოგინდებათ!

კარტოფილის ღვეზელი ხორცით ღუმელში

უზბეკური სამზარეულო ერთადერთი არ არის, რომელიც ცნობილია. ამ ხალხის გასტრონომიული ტრადიციები გავრცელებულია ჩვენი რეგიონის საზღვრებს მიღმა. გემრიელი ხორცის კერძები, ჰაეროვანი საკონდიტრო ნაწარმი და ტკბილი ნამცხვრები, ყველას მირჩევნია ჩემი საყვარელი უზბეკური კარტოფილის ღვეზელი!

როგორც ჩანს, თითქოს უზბეკური სამზარეულოს ყველა კერძი იქმნება იმისათვის, რომ თავიდან ბოლომდე შეიჭამოს. გამონაკლისი არც კარტოფილის ღვეზელია, რომელიც ღუმელში ხორცთან ერთად ცხვება. მომზადება ძალიან მარტივია და ინგრედიენტები შეგიძლიათ იხილოთ ნებისმიერ სამზარეულოში. აბა, ვინ იტყვის უარს ასეთ ხორცის ღვეზელზე?

ინგრედიენტები

მაიონეზი 200 გრ

კეფირი 4 ს.კ.

საცხობი ფხვნილი 2 ს.კ

ხორბლის ფქვილი 500 გრ

კარაქი 150 გ

მარილი 1,5 ჩ / კ

საქონლის ხორცი 200 გრ

ხახვი 2 ც

კარტოფილი 2 ც

წყალი წყალი 4 ს.კ.

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

ძირა გემოვნებით

კვერცხის გული 1 ცალი

რძე 1 ჩ / კ

სეზამი გემოვნებით

მომზადება:

პირველი ნაბიჯი არის ცომის მომზადება. ღრმა კონტეინერში, შეურიეთ მაიონეზი გამაფხვიერებელთან ერთად, დაამატეთ კეფირი. აურიეთ. ცალკე გახეხეთ კარაქიუხეშ სახეხზე და ფქვილთან ერთად ასვრიმეთ.

დაამატეთ 1,5 ჩ.კ. მარილი. შემდეგ მაიონეზ-კეფირის მასა ჩაასხით ფქვილში. მოზილეთ რბილი ცომი. გაყავით 2 ბურთულად. ჩაალაგეთ ცელოფნებში და შეინახეთ მაცივარში.

ცომი მზად იქნება 40 წუთში. ამავდროულად, მოამზადეთ გულსართი. ფარშს შეურიეთ თასში წვრილად დაჭრილი კარტოფილი. დაჭრილი ხახვი დაამატეთ.

მარილი მოაყარეთ, დაამატეთ ცოტა ძირა, წყალი და მცენარეული ზეთი. აურიეთ. ფქვილმოყრილ ზედაპირზე ცომის ერთ-ერთი ბურთი ფენად გაათხელეთ.

საცხობ ფორმაში მოათავსეთ დაახლოებით 5 მმ სისქის ფენა. ჩვენ გამოვიყენეთ 25 x 15 სმ ფორმა. მოვჭრათ ზედმეტი კიდეები. ისინი გამოსადეგია დეკორაციისთვის.

მოაყარეთ და გაათანაბრეთ შევსება. ცომის მეორე ბურთულა ისევე გააბრტყელეთ. დაფარეთ ხორცის შევსება მიღებული ფენით. დაამაგრეთ ორივე ფენის კიდეები.

მოჭრილი ცომისგან გრძელი ზოლები გააკეთეთ და კიდეები გაალამაზეთ. შეგიძლიათ გააკეთოთ ზოლები ჩანგლით, ღვეზელი ზემოდან გაფორმეთ სეზამის თესლით. პირველ რიგში, ცომს წაუსვით ათქვეფილი კვერცხის გული რძით.

აცხვეთ ღვეზელი ხორცით და კარტოფილით 35–40 წუთის განმავლობაში 170 გრადუსამდე გახურებულ ღუმელში. მზა ცომეული გავაციოთ 10 წუთის განმავლობაში. დავჭრათ კვადრატებად და მივირთვათ.

გურმანები, როგორც ჩემი მეუღლე, ჭამენ კარტოფილის ღვეზელს კეტჩუპით. მირჩევნია სოუსი არ დავუმატო. ის საკმაოდ წვნიანია. თუ ღვეზელის მომზადება ამ რეცეპტის მიხედვით გადაწყვიტეთ, დროა მოიწვიოთ თქვენი მეგობრები. თქვენ ვერ შესძლებთ გაუმკლავდეთ მას მარტო!

Loading...