ბულგარულ ვაშლის ღვეზელს დამსახურებულად დაარქვეს შარლოტას შემცვლელი.

by ekaterine

ბულგარული ვაშლის ღვეზელი

ოჰ, ვის არ უყვარს ვაშლის ნამცხვრები! როგორ შეგიძლიათ ამ სურვილს წინააღმდეგობა გაუწიოთ? კიდევ ერთხელ დავრწმუნდი, რომ არა. დღეს კი თქვენს ყურადღებას მიიპყრობს სურნელოვანი და ნაზი ბულგარული ვაშლის ღვეზელი. ხალხი მას “სამ ჭიქას” უწოდებს. ვფიქრობ, უკვე გამოიცანით რატომ.

რაც ამ დესერტში მომწონს არის ის, რომ ცომი არ უნდა მოზილოთ, უბრალოდ შეურიეთ მშრალი ინგრედიენტები. ვაშლის წვენი და კარაქის ფენა ჟღინთავს ცომს ისე, რომ ღვეზელი პირდაპირ დნება პირში. ეცადეთ, რომ აარჩიოთ მჟავე ვაშლი, წინააღმდეგ შემთხვევაში დესერტი ძალიან ტკბილი იქნება.

ინგრედიენტები:

ხორბლის ფქვილი 1 ჭიქა

მანანის ბურღული 1 ჭიქა

შაქარი 1 ჭიქა

ვაშლი 900 გრ

კარაქი 130 გრ

დარიჩინი 1 ჩ / კ

ვანილის შაქარი 15 გ

გამაფხვიერებელი 2 ს.კ.

მომზადება:

გაცრილ ფქვილს დაამატეთ გამაფხვიერებელი და აურიეთ. შემდეგ დაამატეთ შაქარი, მანანის ბურღული, დარიჩინი და ვანილის შაქარი. გაყავით ნარევი 3 ნაწილად.

ვაშლი გააცალეთ კანი და ამოაჭერით, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე და გაყავით შუაზე.

საცხობ ფორმას გადააფარეთ პერგამენტის ქაღალდი. ცომის ერთი ნაწილი ფსკერზე გადაანაწილეთ, ვაშლის ნახევარი დაადეთ. ისევ ცომი და ისევ ვაშლი.

ზემოდან მოაყარეთ დანარჩენი ნარევი და დააყარეთ ღვეზელს უხეშად გახეხილი კარაქი.

ღვეზელი გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში. შემდეგ გამორთეთ გაზი და დატოვეთ ნამცხვარი კიდევ 10 წუთი.

ვაშლის ღვეზელს ვაფორმებ დაჭრილი თხილით ან შოკოლადით. ჩემს ბავშვებს უყვართ ამ საკონდიტრო დესერტის ჭამა ნაყინთან ერთად. მე მირჩევნია მასთან ერთად ჩაი უშაქროდ. შესანიშნავი რეცეპტია საოჯახო შეხვედრებისთვის.

Related Articles