შეიძლება საფრანგეთში არასდროს ყოფილხართ, მაგრამ ალბათ იცით, რომ ეს ერთ-ერთი ყველაზე რომანტიკული ქვეყანაა. ფრანგები შესანიშნავი გურმანები არიან და ფრანგულ სამზარეულოს ძნელად თუ უწოდებენ ჩვეულებრივს. ამიტომ, “ფრანგული კოცნის” სალათს აქვს გარკვეული ხიბლი არა მხოლოდ სახელით, არამედ გემოთიც.
კერძი ძალიან მსუბუქი და ნაზია. პროდუქტების შესანიშნავი კომბინაცია და სასიამოვნო გემოვნება დაუვიწყარ შეგრძნებას მოგანიჭებთ, ისევე როგორც ნამდვილი კოცნა. ფრანგული სალათი იმსახურებს თქვენს აღიარებას.
სალათი “ფრანგული კოცნა”
ინგრედიენტები
ძროხის ხორცი 300 გრ
ხახვი 1 ც
პომიდორი 3 ც
მყარი ყველი 200 გრ
მარილი 1 ჩ / კ
შაქარი 1 ს / კ
ძმარი 1 ს.კ.
წყალი 200 მლ
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
მაიონეზი გემოვნებით
მომზადება
ხორცი დავჭრათ ზოლებად და შევწვათ მზესუმზირის ზეთში 7-8 წუთის განმავლობაში მაღალ ცეცხლზე.
ხორცს დაუმატეთ მარილი და პილპილი და შეწვით ორიოდე წუთის განმავლობაში. ზედმეტი ცხიმი მოაცილეთ ქაღალდის ხელსახოცებით.
ხახვი დავჭრათ კუბიკებად, ავურიოთ თასში 0,5 ჩ.კ. მარილი, შაქარი და ძმარი. დაასხით მდუღარე წყალი და დატოვეთ გაგრილებამდე.
ცოტაოდენი ყველი დავტოვოთ მოსაყრელად, დანარჩენი პომიდორთან ერთად დავჭრათ კუბიკებად. გადაწურეთ ხახვი, აურიეთ ყველა ინგრედიენტი და მოასხით მაიონეზი. მოათავსეთ თეფშზე სალათი და მოაყარეთ წვრილად გახეხილი ყველი.
ხორცის სალათი შეიძლება გაკეთდეს ღორის ან ქათმის ხორცით. აუცილებელია, რომ ხახვი დაამარინადოთ, მაშინ გემო უფრო პიკანტური და ნაზი იქნება.