ადრე ყოველ ნაბიჯზე იყიდებოდა, ახლა კი ვეღარ შეხვდები. ამ ნამცხვრის გემო ახლაც მახსოვს. მას სხვადასხვა სახელი ერქვა, მე “სტეფანიას ” ვეძახდი.

by ekaterine

ნამცხვარი ჯემით

ამ ნამცხვრის გემო ჩვენთვის ბავშვობიდანვე ნაცნობია. ის ყოველ ფეხის ნაბიჯზე იყიდებოდა და 22 კაპიკი ღირდა. ახლა შეგიძლიათ სახლში მოაზადოთ და ისიამოვნოთ ბავშვობის გემოთი. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ხილის ჯემი, კლასიკურ ნამცხვარს ვაშლის ჯემით ამზადებენ, მაგრამ სრულყოფილებას არანაირი ზღვარი არ აქვს. თქვენ ყოველთვის შეგიძლიათ გააკეთოთ უკეთესი. მაგალითად, მოაყაროთ კაკალი ჯემის ღვეზელს.

ინგრედიენტები

კვერცხი 1 ცალი

კვერცხის გული 1 ცალი

შაქარი 200 გრ

ხორბლის ფქვილი 560 გრ

კარაქი 310 გრ

სოდა 1 ჩ / კ

ძმარი 0,5 ჩ / კ

მარილი 1 მწიკვი

ვანილის შაქარი 15 გ

ვაშლის მურაბა 400 გ

მომზადება

ათქვიფეთ დარბილებული კარაქი მარილით, შაქრით და ვანილის შაქრით. დაამატეთ კვერცხი და გული და გააგრძელეთ თქვეფა, სანამ გაფუვდება.

დაუმატეთ ძმრით გახსნილი საცხობი სოდა და აურიეთ. ჩაყარეთ გაცრილი ფქვილი, მოზილეთ ცომი, დააფარეთ საკვების შესაფუთი ცელოფანი და შედგით მაცივარში 1 საათის განმავლობაში.

ცომი გავყოთ 2 ნაწილად. თითოეული გაათხელეთ  8-10 მმ სისქეზე პერგამენტით დაფარულ მართკუთხა საცხობ ფურცელზე. აცხვეთ თითოეული ნამცხვარი 240 გრადუსზე 10-15 წუთის განმავლობაში.

მზა ნამცხვრებს ჩამოაჭერით გვერდები და დაფხვენით. წაუსვით ერთ ფენას ჯემის ნახევარი, დაადეთ მეორე და მასაც თანაბრად წაუსვით ჯემი, ზევიდან კი მოაყარეთ დაფხვნილი გვერდები.

მაცივარში გავაჩეროთ ნამცხვარი რამდენიმე საათის განმავლობაში. შემდეგბდავჭრათ პორციებად.

პირველი ნაჭრიდანვე გონებრივად უბრუნდებით წარსულს. გამონახეთ დრო და ისიამოვნეთ ამ მარტივი, მაგრამ გემრიელი დესერტით. გაგისინჯავთ ასეთი ნამცხვრები ბავშვობაში?

Related Articles