წვნიანების ექსკლუზიური რეცეპტები. ბავშვები ყოველთვის ითხოვენ დამატებას!

გემრიელი სუპები ყოველდღე

კარგი ჯანმრთელობისა და საჭმლის მომნელებელი სისტემის სათანადო ფუნქციონირებისთვის სუპები აუცილებელია. პირველი კერძი, რომლის გარეშეც თითქმის არ სრულდება ლანჩი, უნდა იყოს როგორც სასარგებლო, ისე მსუბუქი, რომ არ გადაიტვირთოს კუჭი!

შემოგთავაზებთ სუპების 5 რეცეპტს, რომლებიც ნამდვილად გაამრავალფეროვნებს თქვენი ოჯახის ყოველდღიურ დიეტას. არაჩვეულებრივი, სასარგებლო და მსუბუქი.

მარტივი და გემრიელი სუპები

ჩეხური ნივრის წვნიანი

ტრადიციული ჩეხური ნიორის წვნიანი მოეწონებათ მოზრდილებსაც და ბავშვებსაც – ძალიან სურნელოვანი და ჯანსაღია.

ინგრედიენტები

2 ლიტრი ბულიონი (ან წყალი)

20 გრ კარაქი

1 ხახვი

1 თავი ნიორი

3 საშუალო კარტოფილი

1 კვერცხი

3 ს.კ. ნაღები, 10% ცხიმიანობით

მარილი, პილპილი, მწვანილი და სანელებლები გემოვნებით

მომზადება

გაადნეთ კარაქი ტაფაზე და შეწვით მასში დაჭრილი ხახვი და ნახევარი ნიორი. დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი და მოშუშეთ 7 წუთის განმავლობაში. ჩაუშვით ფრი მდუღარე ბულიონში (წყალში), მოხარშეთ 15 წუთის განმავლობაში.

ცალკე ჯამში ათქვიფეთ კვერცხი და ნაღები, დაუმატეთ დარჩენილი კბილი ნიორი, ნაზად დაამატეთ ორი სუფრის კოვზი მდუღარე ბულიონი კვერცხის ნარევს (ტემპერატურის ასამაღლებლად), შემდეგ კი ნარევი ჩაასხით წვნიანში. მიიყვანეთ ადუღებამდე, მიირთვით სუხარიკებით და მწვანილებით.

წვნიანი მწვანე ბარდით და პიტნით

თქვენ ალბათ ახალი ან გაყინული მწვანე ბარდით მოამზადეთ წვნიანი. რაც შეეხება პიტნას, აუცილებლად Სცადეთ!

ინგრედიენტები

1,5 ლ წყალი

250 გრ გაყინული მწვანე ბარდა

3 კარტოფილი

1 დიდი ხახვი

1 კბილი ნიორი

პიტნის რამდენიმე ტოტი

30 გრ კარაქი

100 მლ ნაღები, 10% ცხიმიანობით

მარილი გემოვნებით

მომზადება

წამოადუღეთ წყალი ქვაბში, ჩაყარეთ გარეცხილი და კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი, მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში. გაადნეთ კარაქი ტაფაში, შეწვით მასში ხახვი, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. ხახვი დაამატეთ ქვაბს, ასევე ჩაყარეთ ბარდა, მოხარშეთ საშუალო ცეცხლზე 10 წუთის განმავლობაში. წვნიანს მოაყარეთ მარილით გემოვნებით.

ჩაასხით ნაღები, დაამატეთ დაჭრილი ნიორი, წვრილად დაჭრილი პიტნის ფოთლები, მიიყვანეთ წვნიანი ადუღებამდე, გადმოდგით ცეცხლიდან.

თევზის სწრაფი წვნიანი

ინგრედიენტები

500 გრ თევზის ფილე

1 სტაფილო

4 კარტოფილი

1 ლიტრი წყალი

3 ცალი შავი წიწაკა

მარილი გემოვნებით

კამა მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

ფილე დავჭრათ საშუალო ზომის ნაჭრებად და მოვათავსოთ მდუღარე წყალში. მოვხარშოთ 7 წუთის განმავლობაში. დაჭრილი კარტოფილი და სტაფილო, დაამატეთ თევზს. არ დაგავიწყდეთ ბულიონს მარილი და პილპილი დაუმატოთ. ადუღეთ მომზადებამდე. სუფრასთან მიტანისას მოაყარეთ დაჭრილი კამა.

წიწიბურას სუპი სოკოთი

ეს მდიდარი წვნიანი შესანიშნავია გასაჯანსაღებლად.

ინგრედიენტები

2.5 ლ წყალი

500 გრ კარტოფილი

1 სტაფილო

1 ხახვი

300 გრ ქამა სოკო

3-4 ს.კ. წიწიბურა

1 ს.კ.  მზესუმზირის ზეთი

2 ს.კ. სოიოს სოუსი

მწვანილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ სოკო, დაასხით მდუღარე წყალი, დაჭერით და შეწვით ტაფაზე, დაამატეთ სოიოს სოუსი, შემდეგ დაჭრილი ხახვი და გახეხილი სტაფილო, შეწვით ნახევრად.

ჩაყარეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი და გარეცხილი წიწიბურა მდუღარე წყალში. მოხარშეთ 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ სოკოს ფრი და მოხარშეთ ბოლომდე (კიდევ 15 წუთი).  დაამატეთ მარილი, საჭიროების შემთხვევაში, მიირთვით მწვანილებით.

დაკონსერვებული ლობიოს სწრაფი წვნიანი

დაკონსერვებული ლობიოს გამოყენება დროის საუკეთესო დაზოგვაა.

ინგრედიენტები

400 გრ (1 ქილა) დაკონსერვებული თეთრი ლობიო

1,5 ლ წყალი

1 ლიტრი ქათმის ბულიონი

3 კარტოფილი

1 სტაფილო

1 ხახვი

1 ბულგარული წიწაკა

3 კბილი. ნიორი

1 ს.კ. ტომატის პასტა

20 გრ კარაქი

მარილი, პილპილი გემოვნებით

1 დაფნის ფოთოლი

მოომზადება

ბულიონი მიიყვანეთ ადუღებამდე და ჩაყარეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი. ამასობაში დაჭრილი ხახვი გახეხილი სტაფილოთი შეწვით კარაქში. დაამატეთ დანაყილი ნიორი და ტომატის პასტა.

შემწვარი მასა გადაიტანეთ ქვაბში, დაუმატეთ კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა. ადუღეთ 7 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ლობიო (რომელსაც ადრე გაწურავთ), დაფნის ფოთლები, მარილი და პილპილი გემოვნებით, მოხარშეთ სანამ ბოლომდე მომზადდება.

კარგი მადა თქვენ და თქვენს ახლობლებს! ამ სუპების მომზადებას მინიმალური დრო სჭირდება, მათზე იმაზე ნაკლებ ძალისხმევას დახარჯავთ, ვიდრე ერბო-კვერცხის მომზადებისას.

თუ მოგწონთ სტატია, გაუზიარეთ თქვენს მეგობრებს!

Loading...