POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

დაელოდეთ აღტაცებულ შეძახილებსა და კომპლიმენტებს. მისი სურნელი ქუჩაში გადის.

by ekaterine სექტემბერი 11, 2020
სექტემბერი 11, 2020

ბორში ბულგარული წიწაკით

თითოეულ დიასახლისს ბორშის მომზადებისას საკუთარი გემოვნება აქვს. ამაში დიდი ხნის წინ დავრწმუნდი.

ბორში ბულგარული წიწაკითა და ლობიოთი ყოველთვის კარგია. დაკონსერვებულს ვიყენებ, რომ უფრო სწრაფად გავაკეთო. სურვილისამებრ შეგიძლიათ დაამატოთ შაქარი და ლიმონმჟავა. თუ მწვანე ხახვის თავი  ხახვით შეცვლა გადაწყვიტეთ, მოშუშეთ და მოხარშეთ სხვა ბოსტნეულთან. და არ უნდა დაგვავიწყდეს, ბორში მეორე დღესაც კი უკეთესია!

ინგრედიენტები

ქათმის ბულიონი 2.5 ლ

ქათმის ფილე 300 გრ

სტაფილო 1 ც

ნიახურის ძირი 50 გრ

თეთრი კომბოსტო 300 გრ

წიწაკა 2 ც

კარტოფილი 250 გრ

პრასი 1 ც

ნიორი 3 კბილი

ლობიო 300 გრ

ტომატის პასტა 1 ს.კ.

ჭარხალი 1 ცალი

დაფნის ფოთოლი 3 ცალი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

მომზადება

მოხარშეთ და გაწურეთ ბულიონი. დაჭერით ქათამი კუბიკებად და შეწვით ცოტა ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

დაჭერით სტაფილო, ჭარხალი და ნიახური ზოლებად, წიწაკა კუბიკებად, გახეხეთ კომბოსტო და დაჭერით ხახვი.

გაახურეთ ტაფა მზესუმზირის ზეთით და მოხარშეთ სტაფილო, ჭარხალი და ნიახური ნახევრად. დაამატეთ ტომატის პასტა და გააჩერეთ კიდევ 2-3 წუთი.

მოხარშეთ ბულიონი, დაუმატეთ კომბოსტო, როდესაც ადუღდება, დაამატეთ კარტოფილი და კუბიკებად დაჭრილი ფილე. ადუღეთ 5 წუთის განმავლობაში, შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა.

დაამატეთ შემწვარი ბოსტნეული, მარილი და პილპილი. მოხარშეთ დაბალ ცეცხლზე. დაამატეთ ლობიო და პრასი, მიიყვანეთ ადუღებამდე. ჩაყარეთ დაფნის ფოთოლი ქვაბში და მოხარშეთ კიდევ 3 წუთი.

გადმოდგით ცეცხლიდან, დააჭყლიტეთ ნიორი, აურიეთ და დაახურეთ. გააჩერეთ 10 წუთის განმავლობაში.

მდიდარი და სურნელოვანი ბორში მზად არის. ჩაასხით თეფშში, დაუმატეთ კოვზი არაჟანი, ცოტა მწვანილი და დაელოდეთ აღტაცებულ შეძახილებსა და კომპლიმენტებს. ასეთი კერძის უგულებელყოფა არ შეიძლება.

0 FacebookEmail
previous post
ცოტა ხორცი, ცოტა ბოსტნეული და მხოლოდ ოთხი ინგრედიენტი. სალათი “დაბადების დღე”, რეცეპტი კულინარიული ჟურნალიდან 1987 წ.
next post
კარტოფილის შეწვის უმაგრესი ახალი გზა: დადასტურებული გერმანული რეცეპტი.

Related Articles

იტალიელებმა ნამდვილად ბევრი რამ იციან დესერტების შესახებ. ეს...

მაისი 18, 2023

კიევის ტორტზე უკეთესია და თან ადვილად გამოსაცხობი. გავიქეცი,...

მაისი 18, 2023

სურნელოვანი დრესინგის წარმოუდგენელი რეცეპტი, რომელიც ყველა თქვენს მეგობარს...

მაისი 15, 2023

მე ვერ წარმომედგინა ჭარხალი ქაშაყისა და მაიონეზის გარეშე,...

მაისი 15, 2023

მისმა სურნელმა მოიგო ჩემი გული. წარმოუდგენლად გემრიელი ბლინები....

მაისი 15, 2023

მინდა შევაქო ის ადამიანი, ვინც მოიფიქრა ასეთი შესანიშნავი...

მაისი 15, 2023

შვრიის ფაფა + კომბოსტო = გემრიელი განტოლება, რომელიც...

მაისი 11, 2023

ამ ცხარე კერძისთვის სულსაც გაჰყიდით! 😍

მაისი 9, 2023

ზაფხულში ბევრ ალუბალს ვყინავ, რომ მთელი წლის განმავლობაში...

მაისი 3, 2023

ამ დესერტის 3 რეცეპტი მოეწონება ერთდროულად გემრიელი და...

მაისი 3, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ასეთ ნაყინს მაღაზიაში ვეღარ ნახავ. აი რატომ ვაკეთებ ლიმონის პლომბირს ჩემი ხელით! 🍋 🍨

  • 2

    დიეტოლოგმა მირჩია ეს კომბოსტოს სალათები. მივირთმევ გარნირის გარეშე ღამითაც კი და კვირაში სამ კილოგრამს ვიკლებ!

  • 3

    ჩემი საფირმო რეცეპტის მიხედვით მომზადებული კიტრი სუფრიდან უფრო სწრაფად მიფრინავს, ვიდრე ხორცი. 🥒😁

  • 4

    ჭამეთ ეს სალათი 3 ჯერ დღეში 2 დღის განმავლობაში ზედიზედ და ზედმეტი ფუნტი აორთქლდება!

  • 5

    ფაიფურივით კანი 40 წლის შემდეგაც. შოკისმომგვრელი განსხვავება პირველი გამოყენების შემდეგ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა