ცოტა ხორცი, ცოტა ბოსტნეული და მხოლოდ ოთხი ინგრედიენტი. სალათი “დაბადების დღე”, რეცეპტი კულინარიული ჟურნალიდან 1987 წ.

გემრიელი და ჰარმონიული სალათის შესაქმნელად, არ არის საჭირო მასში ორი ათეული ინგრედიენტის შერევა. პირიქით, რაც ნაკლებია ინგრედიენტები, მით უფრო მდიდარია გემო. მთავარია პიკანტური ნოტები ჰქონდეს. დღეს კი გეპატიჟებით მოამზადოთ ახალი სალათი ქათმით. ყველაფერი ოთხ ინგრედიენტზეა დამოკიდებული.

ახალი სალათი ქათმის ხორცით

ინგრედიენტები

300 გრ ქათმის ფილე

1 ხახვი

3 კვერცხი

1 პომიდორი

1 ს.კ. შაქარი

2 ს.კ. ლ ძმარი

2 ს.კ. ლ მაიონეზი

მარილი წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

ხახვი წინასწარ დაამარინადეთ. დავჭრათ ნახევრად რგოლებად, ავურიოთ შაქარი და ძმარი. დატოვეთ რამდენიმე საათის განმავლობაში.

როდესაც ხახვი მზად იქნება, შეგიძლიათ დაიწყოთ სალათის მომზადება. მოხარშეთ კვერცხი და დაჭერით კუბიკებად.

პომიდორიც კუბიკებად დავჭრათ. თუ სალათში დამატებითი სითხე არ გსურთ, შეგიძლიათ პომიდორს გული გამოაცალოთ. თუმცა, ჩვენი მოკრძალებული აზრით, ეს პომიდვრის საუკეთესო ნაწილია.

მოვხარშოთ ქათმის ხორცი დამარილებულ წყალში, გავაგრილოთ და დავჭრათ კუბიკებად. თუ გსურთ სალათი კიდევ უფრო გემრიელი გახადოთ, შეგიძლიათ ქათამი გამოაცხოთ ღუმელში სანელებლებით. შებოლილი ქათამიც შესანიშნავია.

ახლა გააერთიანეთ ყველა ინგრედიენტი: კვერცხი, ქათამი, პომიდორი და პიკულირებული ხახვი. მოასხით ყველაფერს მაიონეზი – და თამამად მიიტანეთ სუფრასთან. თუ წონას ებრძვით, შეგიძლიათ შეცვალოთ მაიონეზი უცხიმო იოგურტით და მდოგვის სოუსით. დანარჩენისთვის, სალათი საკმაოდ დიეტურია, თქვენ არ გჭირდებათ კალორიების დათვლა.

ჩვენს ოჯახში სალათს “დაბადების დღე” ჰქვია. ადვილი მისახვედრია, მიზეზი ის არის, რომ ის ყველა სადღესასწაულო სუფრაზე ჩნდება. მიუხედავად იმისა, რომ ახლა თამამად ვამზადებ ნებისმიერ დროს, რადგან ის კარგად ერგება ნებისმიერ გარნირს. იმედი მაქვს, ამ მარტივ რეცეპტს დაამატებთ თქვენს სამზარეულო წიგნს!

 

Loading...