ორმაგი ფენის ჟელე ჭიქაში ნაღებით და მარწყვით
მაცივარში ყოველთვის მაქვს რამდენიმე ჭიქა იმ შემთხვევისთვის, თუკი რაიმე ტკბილი მომინდება.
ინგრედიენტები
ალუბლის ჟელე 2 ცალი
მარწყვი 100 გრ
ნაღები 200 მლ
მოხარშული შედედებული რძე გემოვნებით
დრაჟე გემოვნებით
მომზადება
ჟელე გახსენით 1 ლიტრ წყალში. დაამატეთ მარწყვის ნაჭრები და შედგით მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.
ათქვიფეთ ნაღები, დაამატეთ ჟელატინის ნარევი და აურიეთ. ჭიქები შეავსეთ ნაღები-ჟელატინის მასით და მოათავსეთ მაცივარში 1,5 საათის განმავლობაში. დაამშვენეთ დესერტი შედედებული რძით საკონდიტრო ტომარის გამოყენებით. გამოიყენეთ დრაჟეები დეკორაციისთვის.
მარწყვის ჟელე რომ მოამზადოთ დროის სპეციალურად გამოძებნა არ გჭირდებათ. მე ამას ჩვეულებრივად “სხვათაშორის” ვაკეთებ, როდესაც სხვა რამეს ვამზადებ. თქვენი დესერტისთვის შეგიძლიათ აირჩიოთ სხვა დეკორაციები. მაგალითად, ათქვეფილი ნაღები, საკონდიტრო კონფეტი ან გახეხილი შოკოლადი.