ლამაზი დესერტი, რომლის მომზადება შესაძლებელია გაყინული კენკრისგანაც კი!🍓

by ekaterine

ორმაგი ფენის ჟელე ჭიქაში ნაღებით და მარწყვით

მაცივარში ყოველთვის მაქვს რამდენიმე ჭიქა იმ შემთხვევისთვის, თუკი რაიმე ტკბილი მომინდება.

ინგრედიენტები

ალუბლის ჟელე 2 ცალი

მარწყვი 100 გრ

ნაღები 200 მლ

მოხარშული შედედებული რძე გემოვნებით

დრაჟე გემოვნებით

მომზადება

ჟელე გახსენით 1 ლიტრ წყალში. დაამატეთ მარწყვის ნაჭრები და შედგით მაცივარში 2 საათის განმავლობაში.

ათქვიფეთ ნაღები, დაამატეთ ჟელატინის ნარევი და აურიეთ. ჭიქები შეავსეთ ნაღები-ჟელატინის მასით და მოათავსეთ მაცივარში 1,5 საათის განმავლობაში. დაამშვენეთ დესერტი შედედებული რძით საკონდიტრო ტომარის გამოყენებით. გამოიყენეთ დრაჟეები დეკორაციისთვის.

 

მარწყვის ჟელე რომ მოამზადოთ დროის სპეციალურად გამოძებნა არ გჭირდებათ. მე ამას ჩვეულებრივად “სხვათაშორის” ვაკეთებ, როდესაც სხვა რამეს ვამზადებ. თქვენი დესერტისთვის შეგიძლიათ აირჩიოთ სხვა დეკორაციები. მაგალითად, ათქვეფილი ნაღები, საკონდიტრო კონფეტი ან გახეხილი შოკოლადი.

Related Articles