ზოგჯერ საჭიროა მხოლოდ ერთი ინგრედიენტის დამატება და ბოლოს შესანიშნავ შედეგს მიიღებთ.

by ekaterine

თითოეულ დიასახლისს არსენალში უნდა ჰქონდეს რამდენიმე საფირმო რეცეპტი. ზოგჯერ საჭიროა მხოლოდ ერთი ინგრედიენტის დამატება და ბოლოს შესანიშნავ შედეგს მიიღებთ. გერმანული კოტლეტი სწორედ ასეთი შემთხვევაა. რით არის ისინი უკეთესი?

ყველაფერი ჩვეულებრივი მდოგვის დამსახურებაა. ის სასიამოვნოდ გარდაქმნის კატლეტის გემოს, ხდის მათ ნაზს და არომატულს. დაფქვილი ხორცის, პურისა და კვერცხის ჩვეულებრივი კომბინაცია ჩვეულებრივი აღარ ჩანს. შეარჩიეთ მდოგვი თქვენთვის სასურველი, ნებისმიერი შეიძლება. შინაურები აღფრთოვანებული დარჩებიან ასეთი ექსპერიმენტით და აუცილებლად ითხოვენ დამატებებს.

როგორ მოვამზადოთ გერმანული კოტლეტი

ინგრედიენტები

1 კგ დაფქული ხორცი

2 კვერცხი

1-2 ხახვი

პურის 3 ნაჭერი

1 კბილი. ნიორი

100 მლ რძე

1,5-2 ჩ.კ. მდოგვი

100 გრ პურის საფანელი

2 ს.კ. ლ მწვანილი

80-100 გრ კარაქი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მომზადება

ხახვი წვრილად დაჭერით და შეწვით მზესუმზირის ზეთში, სანამ ოქროსფერი არ გახდება.

დაასველეთ პურის რბილობი რძეში. შემდეგ გამოწურეთ ზედმეტი სითხე და დაამატეთ პური ფარშს.

ათქვიფეთ კვერცხები, გაჭყლიტეთ ნიორი და დაამატეთ შემწვარი ხახვი, დაჭრილი მწვანილი და მდოგვი. Მარილი და პილპილი.

10 წუთის განმავლობაში კარგად აურიეთ ფარში. შემდეგ კარგად ათქვიფეთ. მასა უნდა იყოს ერთგვაროვანი და პლასტიკური.

დაისველეთ ხელები წყალში და გააკეთეთ კატლეტები. ამოავლეთ პურის საფანელში და შეწვით ცხელ კარაქში დაახლოებით 5 წუთი თითოეულ მხარეს.

გერმანული მდოგვის კატლეტები მზად არის. სამზარეულოში საოცარი არომატი იქნება. და არ გაგიკვირდეთ, თუ ცხელი ღვეზელები სწრაფად გაქრება თეფშიდან. ეს არ არის მაგია. თითქმის შეუძლებელია წვნიანი ხორცის მოსინჯვის ცდუნებას გაუძლო. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles