წვნიანი ყველის ბურთულებით
დღეს ჩვენ უმარტივეს და ძალიან სასარგებლო რეცეპტს გაგიზიარებთ, რომელიც დღესასწაულების შემდეგ დაგეხმარებათ კვების რეჟიმის მოწესრიგებაში.
ბოსტნეულის სუპის გამრავალფეროვნება ყველის ბურთულებით შევძელით. საუკეთესო ვარიანტია გახეხილი ყველის გამოყენება.
ინგრედიენტები
ქათმის ბულიონი 2.5 ლ
ბულგარული წიწაკა 1 ც
სტაფილო 1 ც
ხახვი 1 ც
კარტოფილი 5 ც
მყარი ყველი 100 გრ
კვერცხი 1 ც
ხორბლის ფქვილი 100 გრ
ოხრახუში გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით
კარაქი 70 გრ
მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.
ხმელი სუნელი გემოვნებით
მომზადება
გახეხეთ ყველი წვრილ სახეხზე, დაუმატეთ დარბილებული კარაქი, კვერცხი, ფქვილი, მწიკვი მარილი, ხმელი სუნელი. აურიეთ, მოათავსეთ მასა კონტეინერში და მოათავსეთ მაცივარში 30 წუთის განმავლობაში.
მდუღარე ბულიონს დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი კარტოფილი. ღრმა ტაფაში შეწვით წვრილად დაჭრილი ხახვი, დაამატეთ გახეხილი სტაფილო, მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში. შემდეგ დაამატეთ კუბიკებად დაჭრილი ბულგარული წიწაკა, შავი პილპილი გემოვნებით, გააჩერეთ ცოტახანს და გადმოდგით ცეცხლიდან. შემწვარი მასა დაამატეთ ბულიონს. მიიყვანეთ ადუღებამდე, შემდეგ შეამცირეთ ცეცხლი და გააჩერეთ 15 წუთის განმავლობაში.
ყველის ცომისგან გააკეთეთ ბურთულები, სათითაოდ ჩადეთ მდუღარე წვნიანში, აურიეთ. საჭიროების შემთხვევაში, დაუმატეთ მარილი და პილპილი წვნიანს, მოხარშეთ კიდევ 10-15 წუთი.
მიირთვით არომატული წვნიანი ახალი დაჭრილი მწვანილებით.
წვნიანი უფრო ფერადი აღმოჩნდება, თუ იყენებთ სხვადასხვა ფერის ბულგარულ წიწაკას ან დაამატეთ მწვანე ბარდა (ბულიონში ჩაყარეთ შემწვარ ინგრედიენტებთან ერთად). თქვენი ოჯახის წევრები აუცილებლად მოგთხოვენ დამატებას, ამიტომ დაუყოვნებლად მოამზადეთ მეტი წვნიანი, ეს რეცეპტი ღირს მეგობრებისთვის გაზიარებად!