POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია.

by ekaterine სექტემბერი 4, 2020
სექტემბერი 4, 2020

ფარშირებული წიწაკა თურქეთშიც დიდი პოპულარობით სარგებლობს. ეს რეცეპტი მეგობარმა მომიტანა ცხელი ქვეყნიდან, სადაც ის ადგილობრივებთან ერთად ცხოვრობდა. ძალიან მომეწონა და მას შემდეგ უკვე ამ რეცეპტით ვამზადებ. მართალია ოხრახუში და ქინძი უხდება, მაგრამ ექსპერიმენტის სახით სხვა მწვანილების დამატების შემდეგ მივხვდი, რომ საუკეთესო გამოდის. აუცილებლად სცადეთ კერძის მირთმევა არა ჩვენთვის კლასიკურ არაჟანთან, არამედ იოგურტთან ერთად. ძალიან არაჩვეულებრივი და გემრიელი გამოვა!

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 8 ც

პომიდორი 2 ც

სტაფილო 1 ც

ხახვი 1 ც

ძროხის ხორცი 400 გრ

ბრინჯი 100 გრ

წყალი 150 მლ

მარილი 0,5 ჩ / კ

დაფნის ფოთოლი 1 ც

მწვანილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

პაპრიკა გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ და გახეხეთ სტაფილო. ხახვი დაჭერით წვრილად და მოშუშეთ ზეთში, შემდეგ დაამატეთ სტაფილო და კიდევ 2 წუთი ურიეთ.

ტაფაში ჩაყარეთ ფარშირებული ხორცი და შეწვით ბოსტნეულთან ერთად 2-3 წუთის განმავლობაში. ახლა დაამატეთ გარეცხილი ბრინჯი, მოურიეთ, დაუმატეთ მარილი, პილპილი და წიწაკა. ჩაასხით წყალი, აურიეთ, დააფარეთ და გააჩერეთ ბრინჯის მოხარშვამდე – დაახლოებით 10-15 წუთი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.

წიწაკას ამოაცალეთ თესლები, ამოავსეთ გულსართით, პომიდორი რგოლებად დაჭერით და დააფარეთ თავზე წიწაკებს. ცხიმწასმულ ფორმაზე მოათავსეთ ფარშირებული წიწაკა.

წაუსვით წიწაკას მცენარეული ზეთი და დაამატეთ ცოტა წყალი. აცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. არ გამოტოვოთ მომენტი, როდესაც წიწაკა იწყებს შეწითლებას, მოასხით მას წვენი საცხობი ფურცლიდან, გადააფარეთ ოლგა და მოშუშეთ მომზადებამდე.

მეგობარმა მითხრა, რომ თუ ვეგეტარიანულად ამზადებენ ამ კერძს, ხორცი იცვლება ოსპით. მე ძალიან მომეწონა ორივენაირად და გირჩევთ თქვენც სცადოთ.

 

1 FacebookEmail
previous post
როცა დიეტაზე ხარ, ამაზე უკეთესს ვერ მოიფიქრებ!
next post
გემრიელი კარტოფილის ოლადები: გარედან ხრაშუნა, შიგნით კი წვნიანი და ფუმფულა.

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა