წიწაკა ინარჩუნებს სურნელს და წვენს ღუმელში. ვამზადებ მხოლოდ ამ გზით. ეს კერძი ამ შემოდგომის უპირობო ჰიტია.

by ekaterine

ფარშირებული წიწაკა თურქეთშიც დიდი პოპულარობით სარგებლობს. ეს რეცეპტი მეგობარმა მომიტანა ცხელი ქვეყნიდან, სადაც ის ადგილობრივებთან ერთად ცხოვრობდა. ძალიან მომეწონა და მას შემდეგ უკვე ამ რეცეპტით ვამზადებ. მართალია ოხრახუში და ქინძი უხდება, მაგრამ ექსპერიმენტის სახით სხვა მწვანილების დამატების შემდეგ მივხვდი, რომ საუკეთესო გამოდის. აუცილებლად სცადეთ კერძის მირთმევა არა ჩვენთვის კლასიკურ არაჟანთან, არამედ იოგურტთან ერთად. ძალიან არაჩვეულებრივი და გემრიელი გამოვა!

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 8 ც

პომიდორი 2 ც

სტაფილო 1 ც

ხახვი 1 ც

ძროხის ხორცი 400 გრ

ბრინჯი 100 გრ

წყალი 150 მლ

მარილი 0,5 ჩ / კ

დაფნის ფოთოლი 1 ც

მწვანილი გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქვილი) გემოვნებით

პაპრიკა გემოვნებით

მომზადება

გაასუფთავეთ და გახეხეთ სტაფილო. ხახვი დაჭერით წვრილად და მოშუშეთ ზეთში, შემდეგ დაამატეთ სტაფილო და კიდევ 2 წუთი ურიეთ.

ტაფაში ჩაყარეთ ფარშირებული ხორცი და შეწვით ბოსტნეულთან ერთად 2-3 წუთის განმავლობაში. ახლა დაამატეთ გარეცხილი ბრინჯი, მოურიეთ, დაუმატეთ მარილი, პილპილი და წიწაკა. ჩაასხით წყალი, აურიეთ, დააფარეთ და გააჩერეთ ბრინჯის მოხარშვამდე – დაახლოებით 10-15 წუთი. დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.

წიწაკას ამოაცალეთ თესლები, ამოავსეთ გულსართით, პომიდორი რგოლებად დაჭერით და დააფარეთ თავზე წიწაკებს. ცხიმწასმულ ფორმაზე მოათავსეთ ფარშირებული წიწაკა.

წაუსვით წიწაკას მცენარეული ზეთი და დაამატეთ ცოტა წყალი. აცხვეთ 50 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. არ გამოტოვოთ მომენტი, როდესაც წიწაკა იწყებს შეწითლებას, მოასხით მას წვენი საცხობი ფურცლიდან, გადააფარეთ ოლგა და მოშუშეთ მომზადებამდე.

მეგობარმა მითხრა, რომ თუ ვეგეტარიანულად ამზადებენ ამ კერძს, ხორცი იცვლება ოსპით. მე ძალიან მომეწონა ორივენაირად და გირჩევთ თქვენც სცადოთ.

 

Related Articles