არომატით მთელი სახლი ივსება, გემოს კი სიტყვებით ვერ გადმოგცემთ.

by ekaterine

ვაშლის დესერტები პოპულარულია მთელი წლის განმავლობაში. ყველაზე მეტად ის მომწონს, რომ ეს ხილი უძლებს ყოველგვარ მომზადებას და გემრიელი რჩება. ვაშლი შეიძლება მოხარშოთ, გამოაცხოთ, დაამშვენოთ ან დაამატოთ ცომში.

მე მოვამზადე ვაშლის სწრაფი დესერტები, რომლებიც განსაკუთრებით მომწონს. თითოეული მათგანი შეიძლება მომზადდეს საუზმემდე. მიუხედავად იმისა, რომ დესერტი იმდენად ელეგანტური და გემრიელია, რომ შეგიძლიათ სადღესასწაულო სუფრაზე მიირთვათ. ვაშლის ბლინები ჩემი ფავორიტებია!

როგორ მოვამზადოთ ვაშლის დესერტები

ხაჭო და ვაშლის ფუნთუშები

ინგრედიენტები

200 გრ ხაჭო 5% ცხიმიანობის

100 გრ კარაქი

100 გრ შაქარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

250 გრ ფქვილი

2 ჩ.კ. გამაფხვიერებელი

2 ვაშლი

10 გრ დარიჩინი

მომზადება

ხაჭო, კარაქი, 75 გრ შაქარი და მარილი აურიეთ ბლენდერში, დაამატეთ ფქვილი და გამაფხვიერებელი, მოზილეთ ცომი.
გათალეთ ვაშლი და დაჭერით პატარა კუბიკებად. შეურიეთ ხილი ცომს.

გააკეთეთ ცომისგან ბურთულები, ამოავლეთ შაქრის და დარიჩინის ნარევში.

გაშალეთ სცხობ ფორმაზე პერგამენტი და ზემოდან მოათავსეთ ცომის ბურთულები. აცხვეთ 35-40 წუთი 180 ° C ტემპერატურაზე.

ვაშლის ფუნთუშა

ინგრედიენტები

250 გრ ვაშლი

3 კვერცხი

550 გრ ფქვილი

7 გრ მშრალი საფუარი

3 ს.კ. შაქარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

2 ს.კ. ლ მცენარეული ზეთი

შაქრის პუდრა გემოვნებით

მომზადება

ვაშლი გავფცქვნათ და დავჭრათ ნაჭრებად. დაამატეთ 2 კვერცხი და დააბლენდერეთ ინგრედიენტები.
შეურიეთ ფქვილი, საფუარი, შაქარი და მარილი. დაამატეთ ვაშლისა და კვერცხის ნარევი, მცენარეული ზეთი და მოზილეთ ცომი. დააფარეთ ცელოფანი და მოათავსეთ თბილ ადგილას 40 წუთის განმავლობაში.

ცომისგან ჩამოაყალიბეთ პატარა ბურთულები და მოათავსეთ საცხობ ფორმაში. დატოვეთ ისინი 15 წუთის განმავლობაში.

წაუსვით ფუნთუშებს კვერცხი და მოათავსეთ ღუმელში 30–35 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. მოაყარეთ შაქრის პუდრა.

ბლინები ვაშლით

ინგრედიენტები

1 კვერცხი

3 ს.კ. შაქარი

0,5 ჩ.კ. მარილი

500 მლ კეფირი 2.5% ცხიმიანობის

4 ს.კ. მცენარეული ზეთი

400 გრ ფქვილი

0,5 ჩ.კ. სოდა

3 ვაშლი

მომზადება

შეურიეთ კვერცხი შაქარს და მარილს. დაამატეთ კეფირი, 2 ს.კ. მცენარეული ზეთი, ფქვილი და სოდა, მოზილეთ ცომი.

გათალეთ ვაშლი და დაჭერით პატარა კუბიკებად, შეურიეთ ცომს.
დარჩენილი მცენარეული ზეთი გააცხელეთ ტაფაში. შეწვით ბლინები 3-5 წუთის განმავლობაში თითოეულ მხარეს.

ხაჭო და ვაშლის რულეტები

ინგრედიენტები

4 ვაშლი

100 გრ კარაქი

150 გრ შაქარი

2 ჩ.კ. ლიმონის კანი

1 ჩ.კ. დარიჩინი

350 გრ ხაჭო 5% ცხიმიანობის

1 კვერცხი

ლავაშის 1 ფურცელი

მომზადება

გაფცქვენით და დაჭერით ვაშლი. ტაფაში გაათბეთ 50 გრ კარაქი 50 გრ შაქრით და ამ ნარევში შეწვით ვაშლი 10 წუთის განმავლობაში, დაამატეთ 1 ჩ / კ  ლიმონის ცედრა.

დაამატეთ დარიჩინი, აურიეთ და გადმოდგით ცეცხლიდან. ვაშლის ნარევი გადაიტანეთ საცხობ ფორმაში.

ბლენდერში შეურიეთ ხაჭო, კვერცხი, დარჩენილი ლიმონის ცედრა და შაქარი. თანაბრად გაანაწილეთ ნარევი ლავაშზე და გადაახვიეთ.
დაჭერით და მოათავსეთ ნაჭრები ვაშლის ნარევში. წაუსვით დარჩენილი კარაქი. აცხვეთ 20-25 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. ამის შემდეგ, დააფარეთ კერძს თეფში და გადააბრუნეთ.

კიდევ ერთხელ დავრწმუნდი, რომ ყველაფერი გენიალური მარტივია! ზოგჯერ რაიმე ახალს ვამატებ. მაგალითად, კენკრას ან სანელებლებს. ეს რეცეპტები ფანტაზიის ნამდვილი ნაყოფია!

Related Articles