დაკონსერვებული პომიდორი ყაბაყი “სატურნი ქილაში”
ინგრედიენტები
პომიდორი 2 კგ
ყაბაყი 1.5 კგ
წყალი 1–1,3 ლ
შაქარი 50 გ
მარილი 50 გრ
ძმარი 50 მლ
დაფნის ფოთოლი 2 ცალი
ნიორი 4 კბილი
ჩილი გემოვნებით
წითელი წიწაკა 3–4 ც.
ბულგარული წიწაკა 0,5 ც.
კამა გემოვნებით
მომზადება
ამ კერძისთვის თქვენ დაგჭირდებათ პატარა ზომის პომიდვრები, სასურველია მაგარი. გარეცხეთ ყაბაყი, მოაჭერით ყუნწები და დაჭერით წრეებად, ამოიღეთ თესლი.
რგოლებში უნდა მოათავსოთ პომიდვრები. გაასტერილეთ ქილები და ხუფები.
ქილის ბოლოში გაანაწილეთ კამის ქოლგები, ალუბლის ფოთლები და პირშუშხას ფოთლები. ასეთი მწვანე ბალიშის თავზე მჭიდროდ მოათავსეთ პომიდორი რგოლებში. დაასხით მდუღარე წყალი.
15 წუთის შემდეგ გადაასხით წყალი, დაასხით კვლავ მდუღარე წყალი. ჩვენ ვიმეორებთ ამ პროცედურას მხოლოდ 2 ჯერ. მესამედ, ბოსტნეულს წყალთან ერთად მარილი და შაქარი დაუმატეთ, და ასევე დაამატეთ ძმარი და სანელებლები გემოვნებით. ნიორი სურნელოვან პილპილთან ერთად აუცილებელია. მოხუფეთ ქილები და გადააბრუნეთ თავდაყირა. შეფუთვა აუცილებელი არ არის.
ამ ოდენობის ინგრედიენტებიდან იღებთ3 ლიტრიან კონსერვს. “სატურნი ქილაში” არა მხოლოდ ყაბაყით დაკონსერვებული პომიდორია, არამედ ლამაზად გაფორმებული კონსერვია. მოამზადეთ იგი ზამთრის არდადეგებისთვის!