• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ამ რეცეპტს ოქროს ფასი აქვს. პომიდორი “პოლონურად” ყველას უყვარს ჩემს ოჯახში.

by ekaterine აგვისტო 22, 2020
აგვისტო 22, 2020

ზაფხული არამარტო თბილი და მზიანი დღეების გამო გვიყვარს, არამედ იმიტომ, რომ ხილი და ბოსტნეული ამ პერიოდში უხვადაა და თან ახალი და ნატურალურია. მნიშვნელოვანია, ამ პერიოდში ვიფიქროთ მათ დაკონსერვებაზე, რომ მინიმუმ ექვსი თვის განმავლობაში ვისიამოვნოთ.

გთავაზობთ მეთოდს, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ პომიდორი ზამთრისთვის პოლონური რეცეპტით.

პომიდორი ზამთრისთვის ქილებში

ქვემოთ მოცემულია ნაბიჯ ნაბიჯ ინსტრუქცია პოლონური სტილით პომიდვრის მომზადებისთვის. ბოსტნეულის რაოდენობა პირდაპირ დამოკიდებულია თქვენს მიერ არჩეული ქილების მოცულობაზე. დარწმუნებული იყავით, რომ ერთხელ თუ მოამზადებთ ამ კონსერვს, ის სამუდამოდ შეგაყვარებთ თავს!

ინგრედიენტები

პომიდორი

კამა

ოხრახუში

ნიორი

ხახვი

ზეთი

9%იანი ძმარი

ინგრედიენტები მარინადისთვის

ერთი ლ წყალი

3 ს. კ. შაქარი

ერთი ს. კ. მსხვილი მარილი

მომზადება

პირველ რიგში მოამზადეთ ბოსტნეული. დაჭერით პომიდორი ნაჭრებად.

მწვანილი დაჭერით წვრილად, ხახვი რგოლებად. ნიორი დაჭყლიტეთ.

ჩვენ ვიწყებთ პასტერიზებული ქილების შევსებას შემდეგი თანმიმდევრობით: ბოლოში მოვაყაროთ ხახვი, მწვანილი, ნიორი, შემდეგ კი პომიდორი. ასე ვასხამთ ყველა ინგრედიენტს, სანამ კონტეინერი სრულად არ შევსება. გახსოვდეთ, რომ ბოლო ფენა უნდა იყოს ხახვის და მწვანილის.

მარინადის მოსამზადებლად, ჩაასხით წყალი ქვაბში და მოათავსეთ ღუმელზე. როდესაც სითხე ადუღდება, დაამატეთ შაქარი და მარილი. სხვათა შორის, მარილი არ უნდა იყოს იოდიზირებული და არც წვრილად დაფქვილი. მდუღარე მარინადი რაც შეიძლება უსაფრთხოდ და სწრაფად უნდა ჩაასხათ ქილებში.

დასასრულს, დაასხით თითო ს. კ. მზესუმზირის ზეთი და ძმარი თითოეულ ქილას (600-700 მლ).

დარჩა ქილების მოხუფვა. შემდეგ ისინი გადავაბრუნოთ, შევფუთოთ და დავტოვოთ დილამდე. მზად არის!

გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ კარგ საკონსერვო რეცეპტს ოქროს ფასი აქვს, ასე რომ, ზემოთ მოყვანილი ინსტრუქციები შეინახეთ.მთელი ოჯახი და სტუმრები სიამოვნებით მიირთმევენ ამ “პოლონური სტილის” პომიდორს. როგორ ინახავთ პომიდორს ზამთრისთვის? მოგვწერეთ თქვენი საუკეთესო რეცეპტი კომენტარებში. გემრიელად მიირთვით!

0
FacebookEmail
previous post
ეს კერძი თითქმის 100 წლის წინ გამოიგონეს და ახლა მსოფლიოს გარშემოა ცნობილი. ასეთი პოპულარობის ერთ-ერთი მთავარი საიდუმლო ცხარე სოუსშია.
next post
სასიამოვნო ტკბილ-მჟავე გემოს ემატება ხილის დელიკატური არომატი.

Related Articles

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022

თეთრ კომბოსტოს ძმრიან წყალში ვასველებ და შედეგად პიცას...

მაისი 11, 2022

თუ კარტოფილს გავფცქვნი, ჩემი ოჯახი ბლინებს არ დაელოდება....

მაისი 10, 2022

მას შემდეგ, რაც ამ კერძის მომზადება გადავწყვიტე, მაშინვე...

მაისი 10, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რეგულარულად ვამზადებ და ყველა გიჟდება! მალე მთელი ოჯახი სამზარეულოში შევიკრიბებით!

  • 2

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 3

    მხოლოდ ერთი კოვზი უზმოზე და საღამოს უკვე 2 კგ. ქრება. ეფექტური ლიპოსაქციის მოკლე კურსი.

  • 4

    სამდღიანი დეტოქსის წყალობით დაიკლებთ 3-დან 7 კგ-მდე. 3 დღის შემდეგ სასწორზე ციფრები მახარებს.

  • 5

    ეს რეცეპტი ბოშას მოჰპარა ჩემმა მეგობარმა. ცხარე და უგემრიელეს აჯიკა მოდუღების გარეშე.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC