ამ რეცეპტს ოქროს ფასი აქვს. პომიდორი “პოლონურად” ყველას უყვარს ჩემს ოჯახში.

by ekaterine

ზაფხული არამარტო თბილი და მზიანი დღეების გამო გვიყვარს, არამედ იმიტომ, რომ ხილი და ბოსტნეული ამ პერიოდში უხვადაა და თან ახალი და ნატურალურია. მნიშვნელოვანია, ამ პერიოდში ვიფიქროთ მათ დაკონსერვებაზე, რომ მინიმუმ ექვსი თვის განმავლობაში ვისიამოვნოთ.

გთავაზობთ მეთოდს, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ პომიდორი ზამთრისთვის პოლონური რეცეპტით.

პომიდორი ზამთრისთვის ქილებში

ქვემოთ მოცემულია ნაბიჯ ნაბიჯ ინსტრუქცია პოლონური სტილით პომიდვრის მომზადებისთვის. ბოსტნეულის რაოდენობა პირდაპირ დამოკიდებულია თქვენს მიერ არჩეული ქილების მოცულობაზე. დარწმუნებული იყავით, რომ ერთხელ თუ მოამზადებთ ამ კონსერვს, ის სამუდამოდ შეგაყვარებთ თავს!

ინგრედიენტები

პომიდორი

კამა

ოხრახუში

ნიორი

ხახვი

ზეთი

9%იანი ძმარი

ინგრედიენტები მარინადისთვის

ერთი ლ წყალი

3 ს. კ. შაქარი

ერთი ს. კ. მსხვილი მარილი

მომზადება

პირველ რიგში მოამზადეთ ბოსტნეული. დაჭერით პომიდორი ნაჭრებად.

მწვანილი დაჭერით წვრილად, ხახვი რგოლებად. ნიორი დაჭყლიტეთ.

ჩვენ ვიწყებთ პასტერიზებული ქილების შევსებას შემდეგი თანმიმდევრობით: ბოლოში მოვაყაროთ ხახვი, მწვანილი, ნიორი, შემდეგ კი პომიდორი. ასე ვასხამთ ყველა ინგრედიენტს, სანამ კონტეინერი სრულად არ შევსება. გახსოვდეთ, რომ ბოლო ფენა უნდა იყოს ხახვის და მწვანილის.

მარინადის მოსამზადებლად, ჩაასხით წყალი ქვაბში და მოათავსეთ ღუმელზე. როდესაც სითხე ადუღდება, დაამატეთ შაქარი და მარილი. სხვათა შორის, მარილი არ უნდა იყოს იოდიზირებული და არც წვრილად დაფქვილი. მდუღარე მარინადი რაც შეიძლება უსაფრთხოდ და სწრაფად უნდა ჩაასხათ ქილებში.

დასასრულს, დაასხით თითო ს. კ. მზესუმზირის ზეთი და ძმარი თითოეულ ქილას (600-700 მლ).

დარჩა ქილების მოხუფვა. შემდეგ ისინი გადავაბრუნოთ, შევფუთოთ და დავტოვოთ დილამდე. მზად არის!

გამოცდილმა დიასახლისებმა იციან, რომ კარგ საკონსერვო რეცეპტს ოქროს ფასი აქვს, ასე რომ, ზემოთ მოყვანილი ინსტრუქციები შეინახეთ.მთელი ოჯახი და სტუმრები სიამოვნებით მიირთმევენ ამ “პოლონური სტილის” პომიდორს. როგორ ინახავთ პომიდორს ზამთრისთვის? მოგვწერეთ თქვენი საუკეთესო რეცეპტი კომენტარებში. გემრიელად მიირთვით!

Related Articles