ეს კერძი თითქმის 100 წლის წინ გამოიგონეს და ახლა მსოფლიოს გარშემოა ცნობილი. ასეთი პოპულარობის ერთ-ერთი მთავარი საიდუმლო ცხარე სოუსშია.

by ekaterine

ნებისმიერ სალათში ყველაზე მნიშვნელოვანი რამ არის სოუსი. ცნობილი  სალათი “ცეზარიც” არ არის გამონაკლისი. იტალიელი წარმოშობის მექსიკელი შეფ-მზარეული ცეზარ კარდინი, რომელმაც ეს გამოიგონა თითქმის 100 წლის წინ, არასოდეს აღიარებდა რა ინგრედიენტები გამოიყენა. ამასთან, ათწლეულების განსაცდელებამ დაადგინა ორიგინალთან ახლოს რეცეპტი.

კლასიკურ რეცეპტს აქვს ისეთი ინგრედიენტი, რომლის მოძიება ყოველთვის არ არის მარტივი საბედნიეროდ, ის შეიძლება შეიცვალოს. ამიტომ, სალათის სოუსის მომზადება სულაც არ არის რთული. ეს კეთდება არა მხოლოდ სწრაფად, არამედ იაფადაც. სცადეთ და მხოლოდ ამ სოუსით მოამზადებთ საყვარელი “ცეზარი”.

ინგრედიენტები

პარმეზანი 100 გ

ლიმონის წვენი 50 მლ

ნიორი 2 კბილი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

მაიონეზი 2 ს.კ.

ზეითუნის ზეთი 0.5 ს.კ.

მომზადება

პარმეზანი გახეხეთ წვრილსახეხზე. ნიორი დაჭყლიტეთ პრესის საშუალებით.

პატარა კონტეინერში შეურიეთ მაიონეზი, ლიმონის წვენი, გახეხილი ყველი და წიწაკა (შეგიძლიათ გამოიყენოთ შავი წიწაკის ნაცვლად წიწაკის ნაზავი). ყველა ინგრედიენტი ათქვიფეთ ბლენდერით, თან დაამატეთ ზეითუნის ზეთი. მოაყარეთ მარილით გემოვნებით, აურიეთ.

დატოვეთ მომზადებული სოუსი 15 წუთის განმავლობაში გასაუმჯობესებლად.
მოასხით სალათს  სოუსი მირთმევამდე ცოტა ხნით ადრე. თუ მთლიანად არ იყენებთ, შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში ცალ-ცალკე კონტეინერში. შეინახეთ რეცეპტი თქვენს სანიშნეში, ისე რომ არ დაკარგოთ და თქვენს მეგობრებს მოუყვეთ ამის შესახებ!

Related Articles