ხორცი და ბადრიჯანი საუკეთესო დუეტია. ბადრიჯნის ნაზი და წვნიანი რბილობი შესანიშნავად ამდიდრებს ხორცის გემოს. ამიტომ ამ ინგრედიენტებით მომზადებული კერძები ზაფხულის ჰიტად იქცევა ხოლმე.
ბადრიჯანი ფარშით
ინგრედიენტები
ქათმის ფარში 500 გრ
ბადრიჯანი 2
ხახვი 1
კვერცხი 3
ნიორი 3 კბილი
ხორბლის ფქვილი გემოვნებით
მზესუმზირის ზეთი გემოვნებით
მარილი გემოვნებით
შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება
დაფქვით ხორცი და ხახვი, დაამატეთ მარილი, წიწაკა და აურიეთ.
გარეცხეთ ბადრიჯანი და დაჭერით მათ დიაგონალზე 1 სმ სისქის მოგრძო ფირფიტებად.
აიღეთ ცოტა ფარში და მჭიდროდ დაადეთ ბადრიჯნის რგოლებს, ამოავლეთ ფქვილში, შემდეგ ათქვეფილ კვერცხში. ეს გააკეთეთ ორჯერ, რომ სქლად იყოს ამოვლებული.
შეწვით ზეთში ტაფაზე ორივე მხრიდან, სანამ ფარში არ მომზადდება.
გამოიყენეთ თქვენი საყვარელი სანელებლები და მწვანილი. კარგად მიდის კოწახური, პაპრიკა, ქინძი და სხვა სანელებლები. გააკეთეთ ექსპერიმენტი ტაფაზე. მაგალითად, მისი მომზადება შესაძლებელია არა კვერცხზე, არამედ კეფირზე. რა თქმა უნდა, ფარში უკეთესია ძროხის, მაგრამ ქათამი ან ინდაური უფრო ნაზია. ნუ დაივიწყებთ ორგანიზმისთვის ბადრიჯნის კოლოსალურ სარგებლიანობაზე! მოამზადეთ ისინი ჩვენთან ერთად და გაგვიზიარეთ თქვენი შთაბეჭდილებები კომენტარებში.