არ გაქვთ დრო, რომ ცომი მოამზადოთ? გააკეთეთ ლავაშის ღვეზელი. სწრაფი, ხელმისაწვდომი და გემრიელი – ის, რაც ყველას მოსწონს.

by ekaterine

ორიგინალური ლავაშის ღვეზელი ყველით და პომიდვრით

ჩვენ დიდი ხანია დავივიწყეთ წესი, რომ გემრიელი კერძი უნდა შეიცავდეს მინიმუმ თხუთმეტი ინგრედიენტს, ხოლო მის მომზადებას 4-5 საათ მაინც სჭირდება. თანამედროვე სამყარო უზარმაზარი სიჩქარით მოძრაობს, ამიტომ რეცეპტებიც სწრაფი უნდა იყოს. როგორც ჩანს, სომხური ლავაში ამისათვის გამოიგონეს: ბოსტნეულის, ხორცის ან ხილის შევსება – და თქვენს სუფრაზე მეორე კერძი და დესერტი გაქვთ. დღეს ჩვენ გთავაზობთ კიდევ ერთ ვარიანტს, რომელიც ძალიან გაგახარებთ.

ორიგინალური ლავაშის ღვეზელი ყველით და პომიდვრით, როგორც ჩანს, მასში ყველაფერი იდეალურია: გარეგნობა, გემო, ფასი, მომზადების დრო. ეს არის თანამედროვე ქალის რეცეპტი, რომელიც ბევრს დაეხმარება. თუ გსურთ გემრიელად კვება, მიჰყევით ინსტრუქციას.

ინგრედიენტები

ლავაში 5 ცალი

კვერცხი 3 ცალი

ნაღები 200 მლ

მყარი ყველი 100 გ

პომიდორი 3 ცალი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი  გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 1 ს.კ.

მომზადება

გახეხეთ ყველი. დაჭერით პომიდორი ნაჭრებად.

შეურიეთ კვერცხი და ნაღები. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით.

ფორმა შეზეთეთ ზეთით. ფსკერზე ლავაშის ფირფიტა მოათავსეთ. წაუსვით ნაღებიანი მასა. მოაყარეთ ყველი, დააწყვეთ პომიდვრისის ნაჭრები, დააფარეთ მეორე ფურცლი. გაიმეორეთ სანამ ფურცლები და სოუსი არ ამოიწურება. ზედა ფენას წაუსვით მხოლოდ სოუსი.

ღუმელის 180 ° C ტემპერატურაზე გახურების შემდეგ, გაგზავნეთ ორიგინალური ღვეზელი 20 წუთის განმავლობაში. დაჭერით ნაჭრებად ჯერ კიდევ ცხელი. მიირთვით გემრიელად!

მწვანილის მოყვარულებს შეუძლიათ დაამატონ ცოტა ისპანახი, როგორც დეკორაცია ან შევსებისას.

ჩვენ ველოდებით კომენტარებს რეცეპტის შესახებ. ასევე გთხოვთ გაუზიაროთ მეგობრებსაც.

Related Articles