ასეთი გემრიელი ჯერ არაფერი გამისინჯავს. ლავაშის ტარტინები თვალის დახამხამებაში მზადდება.

by ekaterine

მოგწონთ ლავაშით მომზადებული ღვეზელები? მაშინ მოგეწონებათ ეს რეცეპტი. საკმაოდ მარტივად მოსამზადებელია და თან გემრიელი, პროდუქტები კი მართლაც ხელმისაწვდომია და ყოველთვის მოიძებნება მაცივარში.

გვინდა გაგიზიაროთ სოკოთი, სტაფილოებით და ხახვით სავსე გემრიელი ტარტინის რეცეპტი.

ღვეზელი აღმოჩნდება არა მხოლოდ ძალიან გემრიელი, არამედ ლამაზიც, ის შეიძლება სადღესასწაულო სუფრაზეც კი მიირთვათ. სტუმრები თვალის დახამხამებასაც ვერ მოასწრებენ, რომ უკვე მზად იქნება.

ტარტინები ლავაშით

ინგრედიენტები

სოკო 550 გ

ხახვი 400 გ

სტაფილო 200 გრ

მზესუმზირის ზეთი 70 მლ

არაჟანი 5 ს.კ.

მყარი ყველი 200 გ

მაიონეზი 40 გრ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (მიწა)გემოვნებით

კამა 15 გ

მომზადება

გარეცხეთ და გახეხეთ ხახვი, სტაფილო, სოკო. ხახვი შეწვით ზეთში, დაამატეთ სტაფილო და სოკო. შეგიძლიათ გემოვნებით დაამატოთ მარილი და პილპილი.

შემწვარი მასა დააბლენდერეთ და ლავაში 4 ნაწილად გაჭერით, სულ 8 ფურცელი უნდა გქონდეთ. საცხობ ფორმაში გაშალეთ ფოლგა, დადეთ ლავაშის ერთი ფურცელი, მოაყარეთ მას დაჭრილი  და დაბლენდერებული მასა, დაფარეთ მეორე ფურცლით, ისევ მოაყარეთ სოკოს მასა. იგივე გააკეთე დანარჩენ ფურცლებზე.

,თანაბრად გადაანაწილეთ მიღებული ნამცხვრის კიდეებზე არაჟანი ისე, რომ იგი კარგად გაიჟღინთოს. მორთეთ  ყველით, მწვანილებით და დაასხით მაიონეზის პატარა ბადე.

მოათავსეთ ლავაშის პური წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე 5-7 წუთის განმავლობაში, რომ გადნეს და გაწითლდეს ყველი.

გილოცავთ, გემრიელი ლავაშის საჭმელი მზად არის! დაჭერით პატარა ნაჭრებად და გემრიელადმიირთვით! გვითხარით თქვენი შთაბეჭდილებების შესახებ მომზადების შემდეგ.

Related Articles