დღესასწაულისთვის ერთ-ერთი ყველაზე მარტივი და გემრიელი დესერტი – გერმანული “ვაშლის ღვეზელი”.

by ekaterine

გერმანული “ვაშლის ღვეზელი”

ვაშლის ღვეზელი, რეცეპტი, რომელიც მოვამზადეთ თქვენთვის, ტრადიციული გერმანული საშობაო ნამცხვარია. მზადდება ოთხკუთხედის ფორმის, ხრაშუნა გამომცხვარი ცომისგან, რომელიც შევსებულია დელიკატური ხაჭოთი და ტკბილი ვაშლით და ჰაეროვანი ბეზეთი.

შემიყვარდა ეს ვაშლის ღვეზელი. მან ერთხელ და სამუდამოდ მოიგო ჩემი გული ყველა ინგრედიენტის კომბინაციით, ასე რომ, ამას ხშირად ვუცხობ ჩემს მეგობრებს და ძალიან მოსწონთ!

ინგრედიენტები

ხორბლის ფქვილი 1.5 ჭიქა

კარაქი 100 გრ

არაჟანი 50 გრ

კვერცხი 2 ცალი

ხაჭო 250 გ

სოდა 0.25 ს.კ.

შაქარი 0.7 ჭიქა

ვანილინი გემოვნებით

ვაშლი 4-5 ც.

შედედებული რძე გემოვნებით

დარიჩინი გემოვნებით

ლიმონის წვენი გემოვნებით

მომზადება

შეურიეთ 1 კვერცხის გული, 2 სუფრის კოვზი შაქარი, გამდნარი კარაქი, არაჟანი და სოდა.

დაამატეთ გაცრილი ფქვილი ამ მასას და მოზილეთ რბილი საკონდიტრო ცომი, მოათავსეთ საცხობ ფორმაში.

ხაჭო 1/3 ჭიქა. შაქარი, ვანილი, ერთი კვერცხის გული, შედედებული რძე გაანაწილეთ ცომზე. დაჭრილი ვაშლი თანაბრად მოათავსეთ ხაჭოს ფენაზე, შემდეგ კი მოაყარეთ დარიჩინი.

მოათავსეთ ნამცხვარი წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე ნახევარი საათის განმავლობაში. სანამ ნამცხვარი ცხვება ათქვიფეთ ცილები ლიმონის ვენთან ერთად, დაამატეთ შაქარი და დაბალ სიჩქარეზე გააგრძელეთ თქვეფა.

გადმოიღეთ ნამცხვარი ღუმელიდან, დადეთ მასზე ცილის მასა და შედგით კიდევ 10-15 წუთის განმავლობაში. აცხვეთ 170 გრადუსზე.
ამ ვაშლის ღვეზელში ყველაფერი ძალიან ჰარმონიულადაა შერწყმული, ასე რომ, დაუყოვნებლივ ჩაიწერეთ ეს რეცეპტი საკუთარ სამზარეულო წიგნში და აცნობეთ თქვენს მეგობრებს!

Related Articles