გემრიელი და მიმზიდველი კერძი დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას! მშვენივრად არის შერწყმული გამომცხვარი ბოსტნეულის გემო სოუსებთან.

by ekaterine

აქ არის რამდენიმე ჩემი საყვარელი რეცეპტი. თითოეულს აქვს ხორცი და ზოგs ბრინჯიc. ეს ნიშნავს, რომ ღუმელში გამომცხვარი ბოსტნეული შეიძლება სრულად დამოუკიდებელი კერძი იყოს. გემრიელი და მიმზიდველი კერძი დაამშვენებს ნებისმიერ სუფრას!

 

ყაბაყი სოკოთი და ხორცის ფარშით

ინგრედიენტები

4 ცალი სოკო შამპინიონი

100 გრ ყველი

300 გრ ხორცის ფარში

2 პომიდორი

1 ხახვი
2 ცალი ყაბაყი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

ზეითუნის ზეთი გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით ხახვი და სოკო. ხახვი მოშუშეთ ზეთში, შემდეგ დაამატეთ სოკო და დაახლოებით 4 წუთი შუშეთ.

ყაბაყი გაჭერით სიგრძეზე, ამოაჭერით რბილობი, დაჭერით წვრილად და დაამატეთ მოშუშულ ინგრედიენტებს.

დაამატეთ ტაფაში დაჭრილი პომიდორი, ფარში, მარილი, პილპილი და ფარშის მომზადებამდე მოშუშეთ ერთად ყველაფერი.

საცხობ ფორმაში გაშალეთ პერგამენტი, დააწყეთ ყაბაყის ნავები, ამოავსეთ მომზადებული ფარშით, მოაყარეთ გახეხილი ყველი. აცხვეთ 30 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

ფარშირებული გამომცხვარი პომიდორი

 

ინგრედიენტები

8 ცალი. პომიდორი

250 გრ ხორცის ფარში

2 კბილი. ნიორი

100 გრ ბრინჯი

1 ხახვი

მცენარეული ზეთი გემოვნებით

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

სანელებლები გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ბრინჯი და მოხარშეთ.

ხახვი დაჭერით და მოშუშეთ ზეთში, დაამატეთ ნიორი, ფარში და მოშუშეთ.

დროდადრო აურიეთ და როცა მზად იქნება გადმოდგით ცეცხლიდან.

მოაჭერით პომიდორს თავი და ამოიღეთ რბილობი.

რბილობი წვრილად დაჭერით, სითხე გადაასხით და ბრინჯთან ერთად დაამატეთ დანარჩენი ინგრედიენტები.

დაამატეთ მარილი, წიწაკა და სანელებლები, აურიეთ.

შეავსეთ პომიდორი ფარშით და გადააფარეთ სახურავები. დააწყეთ ისინი პერგამენტით დაფარულ ფორმაზე.

დაასხით პომიდორ ზეთი და გამოაცხვეთ 200 ° C- ზე 20 წუთის განმავლობაში.

ფარშირებული წიწაკა ტომატი-არაჟნის სოუსში

ინგრედიენტები

400 გრ ხორცის ფარში

200 გრ ხახვი

150 გრ არაჟანი

200 გრ სტაფილო

10 ცალი. წიწაკა

150 გრ ტომატის პასტა

200 გრ ბრინჯი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მცენარეული ზეთი გემოვნებით

მომზადება

დაჭერით ხახვი წვრილად, სტაფილო გახეხეთ. ხახვის ნახევარი მოშუშეთ ზეთში, დაამატეთ სტაფილოს ნახევარი, შეანელეთ გემოვნებით.

მოხარშეთ ბრინჯი, გაწურეთ და აურიეთ მოშუშულ ინგრედიენტებს.

წიწაკას ამოაცალეთ თესლები და ამოავსეთ მომზადებული ბრინჯის ფარშით.

დარჩენილ ხახვს და სტაფილოს მოასხით ტომატი და არაჟანი, აურიეთ და ჩაასხით ტაფაში.

ფარშირებული წიწაკები მოათავსეთ სოუსში, ნახევარზე მოაყენეთ წყალი და თავდახურული ადუღეთ 40 წუთის განმავლობაში.

ბადრიჯნის ნავები ფარშით და ყველით

ინგრედიენტები

250 გრ ხორცის ფარში

1 პომიდორი

100 გრ ყველი

2 ბადრიჯანი

1 კბილი. ნიორი

კამა 0.5 კონა

1 ხახვი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

მცენარეული ზეთი გემოვნებით

მომზადება

ბადრიჯნები გაჭერით შუაზე, ამოაჭერით რბილობი, დაჭერით წვრილად და დატოვეთ.

მოაყარეთ ბადრიჯნის ნავებს მარილი და 10 წუთი გააჩერეთ, შემდეგ გარეცხეთ და გააშრეთ.

საცხობ ფორმაში მოათავსეთ პერგამენტი და დაალაგეთ ნავები.

წვრილად დაჭერით ნიორი და ხახვი, შეწვით ზეთში, სანამ გამჭვირვალე გახდება.

პომიდორს მოაცალეთ კაანი, დაჭერით რბილობი და მოშუშეთ, დაამატეთ ფარში, სანელებლები, წვრილად დაჭრილი ბადრიჯნის რბილობი და კამა, მოშუშეთ სანამ სითხე არ დაშრება.

ბადრიჯნის ნავები ამოავსეთ მომზადებული ფარშით.

განათავსეთ კერძი ღუმელში 50 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე. გახეხეთ ყველი, მოაყარეთ ნავებზე და გამოაცხვეთ კიდევ 10 წუთის განმავლობაში.

გოგრაში გამომცხვარი ხორცი ბოსტნეულით

ინგრედიენტები

1 გოგრა

400 გრ ძროხის ხორცი

2 ს.კ. ტომატის პასტა

1 სტაფილო

50 მლ მცენარეული ზეთი

1 ხახვი

მარილი გემოვნებით

წიწაკა გემოვნებით

ქინძი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ გოგრა და გადაჭერით ზემოდან. ამოიღეთ შიგთავსი.

ხახვი წვრილად დაჭერით და სტაფილო გახეხეთ. ძროხის ხორცი დაჭერით პატარა ნაჭრებად. მოშუშეთ ინგრედიენტები ზეთში დაახლოებით 7 წუთის განმავლობაში. დაამატეთ ტომატის პასტა, სანელებლები და აურიეთ.

შეავსეთ გოგრა მომზადებული ფარშით, მოასხით ცხიმი და დააფარეთ.

გაახვიეთ ბოსტნეული ფოლგაში და გააგზავნეთ გამოსაცხობად 1 საათის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე.

 

 

Related Articles