გულწრფელად რომ ვთქვათ, არაჟანი საუკეთესო დანამატია ამ კერძისთვის! უჩვეულოდ წვნიანი და პიკანტური!

by ekaterine

მიმზიდველი ფასის გარდა, მინტაის(თევზი ვირთევზასებრთა სახეობიდან) კიდევ ბევრი უპირატესობა აქვს. პირველ რიგში, დიეტური თევზი, რეკომენდებულია ბავშვთა კვებისა და ალერგიის დროს და მეორეც, ეს არის უჯერი მჟავების ხელმისაწვდომი წყარო. მესამე, ყველა თევზის მსგავსად, მინტაი მდიდარია ცილებით – მხოლოდ 100 გრ ფილე შეიცავს ყოველდღიური მოთხოვნილების მეოთხედზე მეტს. ეს თევზი უნდა ჭამოთ რაც შეიძლება ხშირად!

გვაქვს შესანიშნავი რეცეპტი თქვენთვის. არაჟანში ჩაშუშული მინტაი გაგაოცებთ თქვენ საოცარი სინაზით და წვნიანობით. გულწრფელად რომ ვთქვათ, არაჟანი საუკეთესო დანამატია ამ თევზისთვის!

მინტაი არაჟნის სოუსში

ინგრედიენტები

მინტაი 1 კგ

არაჟანი 400 გ

ნიორი 3 კბილი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით

კამა გემოვნებით

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

სტაფილო 1 ც.

სუნელი თევზისთვის 1 ჩ.კ.

ხორბლის ფქვილი 4 ს.კ.

მომზადება

გაასუფთავეთ თევზი, გარეცხეთ და სასურველი ზომის ნაჭრებად დაჭერით.

მოაყარეთ თევზის სანელებლები და გააჩერეთ.

არაჟანს შეურიეთ დაჭრილი ნიორი, დაჭრილი კამა, მარილი და წიწაკა. გაასუფთავეთ სტაფილო, გახეხეთ მსხვილ სახეხზე, მოშუშეთ 1 ჩ.კ. ლ. მზესუმზირის ზეთში. ამოავლეთ თევზი ფქვილში, შეწვით ორივე მხრიდან დარჩენილ ზეთში ნახევრად, არ უნდა ჩაიშალოს.

თევზს მოაყარეთ სტაფილო და დაასხით არაჟნის სოუსი, თავდახურული მოშუშეთ 15 წუთის განმავლობაში.

აქ მოცემულია, თუ როგორ უნდა მოუმზადოთ თქვენს ოჯახს ჯანმრთელი ვახშამი სულ რაღაც 30 წუთში!

არ დაგავიწყდეთ კომენტარის დატოვება პუბლიკაციასთან დაკავშირებით და გაუზიარეთ რეცეპტი თქვენს მეგობრებს!

Related Articles