კატლეტი ყველით, მოხარშული კვერცხით და პომიდორით – სწრაფი კვების ნოყიერი და გემრიელი კერძის ექსკლუზიური რეცეპტი!

ეს კოტლეტი შესანიშნავია, როგორც გარნირთან, ისე ცალკე. იმისდა მიუხედავად, რომ ინგრედიენტები მარტივია, კატლეტი ყოველთვის მსუბუქი და წვნიანია. მით უმეტეს, თუ გამოიყენებთ ქათმის ფარშს.

ყველიანი კატლეტის რეცეპტი

ინგრედიენტები

500 გრ ხორცის ფარში გემოვნებით

1 ჩ.კ. მარილი, წიწაკა და იტალიური მწვანილი

2 მოხარშული კვერცხი

100 გრ მდნარი ყველი

პომიდორი

1 ს.კ. მაიონეზი

მომზადება

კარგად ავურიოთ დაფქვილი ხორცი. მასში დაამატეთ მარილი, წიწაკა და იტალიური მწვანილი, ისევ აურიეთ.

გახეხილი კვერცხი ცალკე კონტეინერში გადაიტანეთ. დაახეხეთ ყველი და შეაზილეთ.

პომიდორი დავჭრათ პატარა კუბიკებად და დაამატეთ კვერცხ-ყველის მასაში.

მოაყარეთ მარილი და პილპილი და დაამატეთ მაიონეზი. აურიეთ საკვები ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.

საცხობი ფორმა დაფარეთ პერგამენტის ქაღალდით. მასზე დააწყეთ დაფქული ხორცის კატლეტები, ხოლო თავზე – ყველის მასა კვერცხით და პომიდორით.

მოამზადეთ კატლეტები წინასწარ გახურებულ ღუმელში 180 გრადუსზე დაახლოებით ნახევარი საათის განმავლობაში. მიირთვით თბილი. გაცივების დროსაც კი გემრიელი რჩება.

ძალიან სწრაფად ცხვება, არა? სულ არ გჭირდებათ გემრიელი სადილისთვის ზედმეტი პრობლემები მზადების დროს. ახლა ზაფხულია და ასეთ კატლეტს კარგად შეეფერება, როგორც კომბოსტოს, ასევე კიტრისა და პომიდვრის სალათი. ნოყიერიც და ვიტამინებით გაჯერებულიც!

ღუმელში გამომცხვარ კატლეტს, აქვს განსხვავებული გემო და არომატი, ის ასევე არის უფრო წვნიანი და რბილი, ტაფაზე შემწვართან შედარებით.

თუ არ მოგწონთ მაიონეზი და არ გსურთ გამოიყენოთ იგი თქვენს კერძში, უბრალოდ შეცვალეთ  ბერძნული იოგურტით. მას აქვს ნაკლები ცხიმი, და გემოც საერთოდ არ არის გამოხატული. ისეთივე წვნიანი და ნოყიერი იქნება. გემრიელად მიირთვით!

Loading...