“ხალადეცი”
მასალა:
ღორის თავ-ფეხი 4 კგ
ხახვი 4-5 თავი
სტაფილო 3-4 ცალი
დაფნის ფოთოლი 3-4 ცალი
ნიორი 1 თავი
მარილი, შავი პილპილი გემოვნებით
მომზადება:
ღორის თავ-ფეხი გავასუფთავოთ, რაც შეიძლება კარგად გავრეცხოთ. ფეხები გავჭრათ შუაზე, თავი გავჭრათ ოთხად, მოვათავსოთ ქვაბში, დავასხათ ბევრი წყალი და დავდგათ მოსახარშად. დუღილის დროს ჩავამატოთ თავი გასუფთავებული ხახვი და სტაფილო მთელ-მთელი, დაფნის ფოთოლი, პილპილი. ხორცი ისე უნდა მოიხარშოს, რომ ძვლებისგან გაირჩეს. ამოვალაგოთ ნახარშიდან, მოვაცილოთ ძვლებს რბილი ნაწილები და დავკეპოთ წვრილად.ჩავყაროთ სუფთა ქვაბში, ზემოდან მოვასხათ თავისივე ნახარში წვენი და ავადუღოთ. ადუღებისას შევანელოთ მარილით, ნივრით.
გაფორმების მიზნით მიზნით, მოხარშული სტაფილო დავჭრათ წვრილად, მოვათავსოთ განიერ ჭურჭელში, დავასხათ ზემოაღნიშნული ნახარში და გავაციოთ. როცა გამაგრდება დავჭრათ, გადმოვიღოთ ლანგარზე სუფრაზე მისატნად.