ტორტი “მასკარადი”

by ekaterine

მასალა ცომისთვის:

6 ცალი კვერცხი

2 ჭიქა შაქარი

1 ქილა შესქ. რძე

2 ქილა არაჟანი

400 გრამი კარაქი

6 ჭიქა ფქვილი

2 ჩ/კ. სოდა/ძმრით3 ს/კ. კაკაო

 

შაქარი და კვერცხი ავთქვიფოთ, დავამატოთ შესქ. რძე, არაჟანი, კარაქი, სოდა-ძმრით და ფქვილი. მოვზილოთ ცომი, გავყოთ ორ ნაწილად, ერთს შევურიოთ კაკაო. ცალ-ცალკე გამოვაცხოთ ტორტის ცხიმწასმულ და ფქვილმოყრილ ყალიბში ან ღრმა გაზქურის ტაფაზე. გამოვაცხოთ საშუალო ცეცხლზე 30-35 წუთის განმავლობაში.

 

კრემის მომზადება:

 

1 ქილა შესქ. რძეს დავუმატოთ კარაქი და 4 ს/კ კაკაო, კარგად ავთქვიფოთ მიქსერით. ფირფიტებს ჩამოვაჭრათ გვერდები და დავფხვნათ ზემოდან მოსაყრელად. ფირფიტებს წავუსვათ კრემი, შევაერთოთ და გვერდებზეც წავუსვათ. მოვრთოთ გახეხილი შოკოლადით და ნამცხვრის დაფხვნილი ნაპირებით. შეგიძლიათ მოასხათ მინანქარი.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles