ტორტი ” პრაღა “

by ekaterine

შემადგენლობა:

კრემისთვის:

200 გ კარაქი

0,5 ქილა შედედებული რძე

1 ს/კ. კაკაო

 

შემადგენლობა

მინანქრისთვის:

50 გრ კარაქი

4 ს/კ. შაქარი

3 ს/კ. რძე

1 ს/კ. კაკაო

 

შემადგენლობა

ცომისთვის:

3 კვერცხი

1 ჭიქა შაქარი

0,5 ქილა შედედებული რძე

1 ჭიქა არაჟანი

1 ჩ/კ. სოდა

1.5 ჭიქა ფქვილი

2 ს/კ. კაკაო

 

მომზადება:

კრემის:

კარაქი გათქვიფეთ და თანდათან დაუმატეთ შედედ. რძე, შემდეგ კაკაო და კარგად ამოიყვანეთ. იმისთვის, რომ კრემი არ აიჭრას, კარაქი და შედ. რძე უნდა იყოს ერთნაირი ტემპერატურის.

 

მინანქრისთვის:

შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი და დაბალ ცეცხლზე ადუღეთ 2-3 წუთის განმავლობაში. გამოყენების დროს შეაგრილეთ.

 

მომზადება:

ცომის:

ათქვიფეთ კვერცხი შაქრის ფხვნილთან ერთად, დაამატეთ შედედებული რძე,  არაჟანი სოდით და ისევ ათქვიფეთ. დაამატეთ  ფქვილი და კაკაო და კარგად აურიეთ.

ფორმაში ჩააფინეთ კარაქწასმული პერგამენტის ქაღალდი და ჩაასხით ცომის მასა, გამოაცხეთ 180 გრადუსზე.

კარგად გააციეთ და გაყავით სამ ნაწილად სიბრტყეზე. ორ ფენას წაუსვით კრემი, ზემოდან კი მოასხით მინანქარი.

Related Articles