ხრაშუნა “მთვრალი კიტრი” ზამთრისთვის. ეს თქვენი საყვარელი რეცეპტი იქნება.

იკითხავთ რატომ უნდა დავამატოთ არაყი მარილწყალში? თუ ძმარს გამოიყენებთ როგორც კონსერვანტი, ბოსტნეული ხდება რბილი და კარგავს თავის დამახასიათებელ სიხრაშუნეს. არაყი ხელს უწყობს მის შენარჩუნებას.

ინგრედიენტები განკუთვნილია სამ ლიტრიანი ქილაზე. თუ გსურთ უფრო მცირე ან დიდი მოცულობის მომზადება, უბრალოდ პროპორციულად შეცვალეთ ინგრედიენტების რაოდენობა. ჩვენ გირჩევთ, რომ მეტი გააკეთოთ ზამთარში პიკანტური კიტრი.

ნუ ინერვიულებთ, მჟავე შეიწოვს იმდენ ალკოჰოლს, რომ  არ აისახება თქვენს სისხლში ალკოჰოლის რაოდენობა. თქვენ შეგიძლიათ უსაფრთხოდ მართოთ საჭე ხრაშუნა კიტრის ჭამის შემდეგ. ბავშვებს შეგიძლიათ ერთ ჯერზე კიტრის რამოდენიმე ნაჭერი აჭამოთ.

მთვრალი კიტრი

ინგრედიენტები

კიტრი 2 კგ

კამის ქოლგები 1 ცალი

ხრენის ფოთლები 1 ცალი

ნიორი 3 კბილი.

წყალი 1,5 ლ

მარილი 2 ს.კ.

შაქარი 3 ს.კ.

არაყი 150 მლ

მომზადება

ქილის ფსკერზე დაყარეთ ხრენის ფოთოლი, ნივრის კბილი და კამა, შემდეგ კი ჩაალაგეთ კიტრი.

აადუღეთ წყალი, გააცივეთ, დაამატეთ შაქარი და მარილი, აურიეთ. მარილწყალი ჩაასხით ქილაში, დაამატეთ არაყი. ქილას დააფარეთ მარლა და დატოვეთ. საჭირო იქნება მიღებული ქაფის რამდენჯერმე მოხდა.

 

გადმოასხით მარილწყალი სამი დღის შემდეგ, წამოადუღეთ და ისევ დაასხით ქილას. დაახურეთ სახურავი, გააციეთ და შეინახეთ გრილ ადგილას.

არ უნდა დაგვავიწყდეს, რომ ბანკები უნდა იყოს გასტერილებელი, პწკალებისა და ბზარების გარეშე. სტერილიზაცია პროცედურის არსებითი ნაწილია; ნუ უგულებელყოფთ მას. ეს რეცეპტი არის საფუძველი, შეგიძლიათ შეცვალოთ იგი თქვენი შეხედულებისამებრ. გემრიელი მწნილის გასაკეთებლად დაამატეთ სანელებლები, მწვანილი ან სხვა ბოსტნეული. ჩვენ გარწმუნებთ, რომ ყველაფრის გარეშეც კი კიტრი დიდებულია.

Loading...