ისეთი გემრიელია, რომ აქ ხორცი ზედმეტი იქნება. 🍆 ბოსტნეულის რაგუს არასტანდარტული მომზადების მეთოდი!

by ekaterine

ბოსტნეულის რაგუ

კარგია, როცა ბევრი ფიქრი არ გჭირდებათ რა მოამზადოთ სადილსა თუ ვახშამზე.

ზაფხულში, ეს საკითხები სწრაფად წყდება. ყოველთვის შეგიძლიათ ბოსტნეული გახეხოთ ან გამოაცხოთ.

სეზონური ბოსტნეულის დროა და ასეთი კერძი უდავოდ იქნება მოთხოვნადი. ნათელი, გემრიელი და ჯანსაღი !!! იგი მზადდება სწრაფად და უპრობლემოდ !!!

მინიმალური ძალისხმევა და გემრიელი და ჯანსაღი კერძი უკვე სუფრასთან არის. რაგუ ღუმელში ცელოფნის კონტეინერით კიდევ უფრო ადვილია. ჭურჭლის რეცხვა არც კი გჭირდებათ.

რაგუს ხიბლი ის არის, რომ შეგიძლიათ გამოიყენოთ ნებისმიერი ბოსტნეული თქვენი სურვილისამებრ. სოუსი გახდის კერძს უფრო წვნიანს და დაამატებს ცოტა მჟავიანობას. ღუმელში ბოსტნეული გამომცხვარია საკუთარ წვენში, რაც საშუალებას გაძლევთ შეუნარჩუნოთ ყველა არომატი. მსუბუქი და დაბალკალორიული კერძი ჯანმრთელი კვების ყველა მოყვარულს მოეწონება.

ინგრედიენტები

ყაბაყი 1 ცალი

ბადრიჯანი 1 ცალი

ბულგარული წიწაკა 1 ცალი

პომიდორი 2 ცალი

ხახვი 1 ცალი

ნიორი 5 კბილი.

მწარე წიწაკა. 0,5 ცალი

სოიოს სოუსი 2 ს.კ.

ძმარი ბალზამიკო.5 ს.კ.

მარილი 2 ჩ.კ

შაქარი 1 ჩ.კ.

მზესუმზირის ზეთი 3 ს.კ.

კეტჩუპი 2 ს.კ.

მწვანილი 0.5 შეკვრა.

სტაფილო 1 ც.

მომზადება

გარეცხეთ და დაჭერით ბადრიჯანი, ყაბაყი და პომიდორი კუბიკებად. გაასუფთავეთ ხახვი და წიწაკა, დაჭერით პატარა კუბებად, ხოლო სტაფილო თხელ ზოლებად.

აურიეთ ბოსტნეული ღრმა თასში,  დაამატეთ ნიორი და დანარჩენი ინგრედიენტები მწვანილის გარდა. აურიეთ კარგად.

ბოსტნეულის ნაზავი გადაიტანეთ საცხობ ცელოფანში და მოათავსეთ ფორმაში. ცელოფანს ბოლოები შეუკარით. მოხარშეთ ღუმელში 190 გრადუსზე ერთი საათის განმავლობაში.

შეგიძლიათ მიირთვათ ღუმელიდან გამოღებისთანავე ან გააციეთ, მოაყარეთ დაჭრილი მწვანილი და მიირთვით როგორც ცივი კერძი.

მოხარშეთ ბოსტნეულის რაგუ ჩვენი რეცეპტის მიხედვით და მიიღებთ უნივერსალურ კერძს. ეს არის სრულყოფილი გარნირი ხორცისთვის, ასევე იქნება მსუბუქი საზაფხულო კერძი სადილად. ნებისმიერ შემთხვევაში, ძალიან გემრიელი იქნება.

 

Related Articles