დიასახლისები გვპირდებიან, რომ გემო დაუვიწყარი იქნება! პომიდორი მაგარი, მაგრამ წვნიანი დარჩება. ყველაფერი ისეა, როგორც მიყვარს!

by ekaterine

ამ რეცეპტში მჟავე პომიდორს უფრო უკეთესი გემო აქვს, ვიდრე ნედლს. მათი გემო უფრო მდიდარია და უფრო გაჯერებულია. ჩვენ გირჩევთ რომ შეეცადოთ მხოლოდ ერთხელ გააკეთოთ ეს რეცეპტი. სავარაუდოდ, ის დიდხანს დარჩება თქვენს ფავორიტად!

ნებისმიერი ბოსტნეულის ფერმენტაციის პროცესი ხდება ბაქტერიებით. მაშინაც კი, როდესაც ბოსტნეულს კარგად ვრეცხავთ, მიკროორგანიზმები რჩება მათ ზედაპირზე, რაც უზრუნველყოფს ფერმენტაციას.

იმისათვის, რომ მწნილმა უფრო მეტხანს გაძლოს, ისინი უნდა ინახებოდეს სწორად. იდეალური იქნება, თუ თქვენს განკარგულებაში გაქვთ ცივი სარდაფი ან სათავსო. თუ არა, შეგიძლიათ შეინახოთ მაცივარში, მაგრამ საკმარისი ადგილი არ არის.

ინგრედიენტები

8 კგ პომიდორი

5 ლ წყალი

350 გრ მარილი

2 ცხარე წიწაკა

1 ძირი პირშუშხა(ხრენი)

10 კბილი ნიორი

1 ბულგარული წიწაკა

ალუბლის, ხრენის, ჟოლოს, მოცხარის ფოთლები

5 გადავსებული ს.კ. შაქარი.

ეს პროპორციები შესაფერისია 10 ლიტრა ჭურჭლისთვის, ამიტომ დასაწყისისთვის, შეგიძლიათ გაანახევროთ პორცია. კარგად უნდა გაირეცხოს ინგრედიენტები.

შემდეგი მნიშვნელოვანი ნაბიჯი არის პომიდვრის სწორად არჩევა. არ უნდა იყოს ზედმეტად გადამწიფებული, ძალიან რბილი და გარეგანი დეფექტებით. თქვენი შრომა და მოწადინება უშედეგო იქნება.

გარეცხილი პომიდორი გადაიტანეთ საწურზე, რომ გაშრეს.

მოვამზადოთ მარინადი. საუკეთესოა ქვამარილი. ჩაყარეთ წყალში, დროდადრო ურიეთ, რომ გაიხსნას.

10 ლიტრიან ვედროში, ფსკერზე მოათავსეთ გარეცხილი ფოთლები, პიშუშხას ძირი, წიწაკა და ნიორი შუაზე გაჭერით და ზემოდან მოაყარეთ.

მწვანილზე დააწყვეთ ნახევარი პომიდორი, შემდეგ ისევ მწვანილი და დარჩენილი პომიდორი. ბოლოს თავზე ისევ მწვანილის ფენა გაუკეთეთ.

ჩაყარეთ შაქარი 5 ლიტრიან ქვაბში, შემდეგ კი დაასხით ადრე მომზადებული მარილწყალი. ამ ხნის განმავლობაში ყველა შავი ნაწილაკი დაილექება ძირში და არ მოხვდება მზა პროდუქტში.

როდესაც შაქარი გაიხსნება, დაასხით მთლიანი თხევადი მასა პომიდორს. დააფარეთ თავზე თავსახური, მაგრამ არ მოატრიალოთ. ის არ უნდა მოერგოს მჭიდროდ.

თუ თქვენ მალე გინდათ მწნილის გამოყენება, დადგით ოთახის ტემპერატურაზე და 3 დღეში მზად ინება. თუ არა, მაშინ გრილ ადგილას მოათავსეთ და მიირთვით ერთი თვის შემდეგ.

კიდევ ერთი კარგი ვარიანტია დაელოდოთ პომიდვრის ფერმენტაციას, შემდეგ კი მოამზადეთ გრძელვადიანი შენახვისთვის. ამისათვის, თავზე მოათავსეთ დოლბანდის ფენა, მოაყარეთ მდოგვის ფხვნილი, შემდეგ კი დაახურეთ პლასტმასის სახურავი. ასე თქვენ თავიდან აიცილებთ ობის ფენას.

ჩვენ ნამდვილად ვიმედოვნებთ, რომ ამ ახალი რეცეპტის მიხედვით, თქვენ გადაწყვეტთ წელს პომიდვრის დამზადებას. დიასახლისები გვპირდებიან, რომ გემო დაუვიწყარი იქნება!

Related Articles