იისფერი ბოსტნეული, მწვანე კამა და წითელი წიწაკა თეფშზე საოცრად გამოიყურება.

კიდევ ერთ სალათის რეცეპტს გაგიზიარებთ ზამთრისთვის. თქვენ შეიტყობთ, თუ როგორ უნდა მოამზადოთ ბადრიჯანი წიწაკით პიკანტურ მარინადში.

ბადრიჯნით და წიწაკით სალათი ისეთივე გემრიელია, როგორც ლამაზი. თუ წითელ წიწაკას იყიდით, ქილა ძალიან ელეგანტურად გამოიყურება. იისფერი ბოსტნეული, მწვანე კამა და წითელი წიწაკა თეფშზე საოცრად გამოიყურება.

ბადრიჯანი წიწაკით

ინგრედიენტები

ბულგარული წიწაკა 2 კგ

ბადრიჯანი 2.5 კგ

წითელი წიწაკა 2 ცალი

ნიორი 200 გრ

წყალი 600 მლ

მზესუმზირის ზეთი 250 მლ

მარილი 3 ს.კ.

შაქარი 5 ს.კ.

ქინძი 1 კონა.

კამა 1 კონა.

დაფნის ფოთოლი 5 ცალი

შავი წიწაკა (პილპილი) 10 ცალი.

ძმარი 80 მლ.

მომზადება

ბადრიჯანი დავჭრათ მრგვალ ნაჭრებად, წიწაკა ოთხად სიგრძეზე და მწვანილი წვრილად დავჭრათ.

დაფქვით ნიორი და ცხარე წიწაკა ხორცის საფქვრით, დაამატეთ დაჭრილი მწვანილი.

შეურიეთ წყალი, შაქარი, კარაქი, ძმარი და მარილი. დაამატეთ შავი წიწაკა და დაფნის ფოთლები. აურიეთ დაჭრილი ბულგარული წიწაკა და ბადრიჯანი ამ ნარევში.

შეავსეთ ქილა, მონაცვლეობით მწვანილი, ნიორი და ცხარე წიწაკა ბოსტნეულით. შემდეგ დაასხით მარინადი.

დიდი ქვაბის ძირში დააფინეთ პირსახოცი და მოათავსეთ მასზე ქილა. შეავსეთ ქვაბი წყლით, მიიყვანეთ ადუღებამდე და ამის შემდეგ კიდევ 40 წუთის განმავლობაში გააგრძელეთ სტერილიზაცია. მოხუფეთ ქილა სახურავებით, შეფუთეთ, გაგრილების შემდეგ, მოათავსეთ ბნელ და გრილ ადგილას.

ზამთრისთვის შესანარჩუნებლად შეარჩიეთ მხოლოდ მაღალი ხარისხის პროდუქტები. ეს არ გაგიცრუებთ იმედს. ნუ დაივიწყებთ ქილების და ხუფების სათანადო მომზადებაზე. სცადეთ ეს ვარიანტი: ბადრიჯანი არ იქნება მაგარი და უგემური.

Loading...