ეს ის შემთხვევაა, როცა კერძი პიცაზე უკეთესია.

by ekaterine

საერთოდ არ არის ფერადი, მაგრამ ყვავილოვანი კომბოსტო ეწოდება უჩვეულო თავის გამო, რომელიც შედგება თეთრი ყვავილედებისგან. ეს არ არის ისეთივე პოპულარული, როგორც თეთრი კომბოსტო ან პეკინის, მაგრამ ყვავილოვანი კომბოსტოს სასარგებლო თვისებებით უპირატესობა აქვს.

დიეტოლოგები ერთხმად ამტკიცებენ, რომ ყვავილოვანი კომბოსტო სასარგებლოა იმ ადამიანებისთვის, რომლებსაც ჭარბი წონა აქვთ, რადგან 100 გრამი მოხარშული კომბოსტო მხოლოდ 30 კკალ შეიცავს. მაგრამ ფიგურის გარდაქმნის დროსაც კი, ყურადღება უნდა მიაქციოთ ამ ბოსტნეულს, რადგან მისგან შეგიძლიათ უამრავი გემრიელი კერძის დამზადება.

როგორ მოვამზადოთ გემრიელი კერძი ყვავილოვანი კომბოსტოსგან

გეტყვით, თუ როგორ უნდა გააკეთოთ გემრიელი სადილი ან ვახშამი თეთრი ლამაზმანისგან. თქვენ შეგიძლიათ ნებისმიერი ინგრედიენტი შეუთავსოთ, მაგრამ ყვავილოვანი კომბოსტო ყველით ან ფარშით განსაკუთრებით კარგია.

გრატენი ყვავილოვანი კომბოსტოსგან

ინგრედიენტები

1.5 კგ ყვავილოვანი კომბოსტო

500 მლ რძე

500 მლ წყალი

200 მლ უცხიმო ნაღები

200 გრ ჰოლანდიური ყველი ან პარმეზანი

5 კბილი. ნიორი

კარაქი ფორმების შესაზეთად

ერთი მწიკვი მუსკატის კაკალი

მარილი გემოვნებით

მომზადება

დაიშალეთ კომბოსტო ყვავილედებად და მოხარშეთ 5-7 წუთის განმავლობაში დამარილებული წყალში რძით.

ნაღებში დაამატეთ გაჭყლეტილი ნიორი, მარილი,მუსკატის კაკალი და გახეხილი ყველის ნახევარი.

კომბოსტო გადაიტანეთ საწურში, კარგად დაწურეთ. შემდეგ მოათავსეთ ცხიმიან საცხობ ფორმაში, შეავსეთ ნაღებით.

კერძი მოათავსეთ წინასწარ გახურებულ ღუმელში 200 გრადუსზე 10 წუთის განმავლობაში, შემდეგ გამოიღეთ და მოაყარეთ დარჩენილი ყველი. დააბრუნეთ ღუმელში 10 წუთის განმავლობაში. უკვე მზად არის!
სურნელოვანი, ნივრის და მუსკატის წყალობით, გრატენის მიღება შეიძლება გვიან საღამოსაც კი, კალორიული ყველი ჩაანაცვლეთ ნაკლებად კალორიული მოცარელათი!

 

 

Related Articles