• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ამ რეცეპტმა დაჩრდილა მომზადების წინა მეთოდებიდან სამივე.

by ekaterine ივლისი 2, 2020
ივლისი 2, 2020

პომიდვრის გარნირი

აღიარეთ, რომ თქვენ პომიდვრისგან ასეთი კერძი არ მოგიმზადებიათ. ბოლო დრომდე ჩემს სამზარეულოში სამი ძირითადი ვარიანტი იყო: ახალი ბოსტნეულის სალათი, შემწვარი კვერცხით და, რა თქმა უნდა, კონსერვირებული. მეოთხე, რაზეც შემთხვევით გავიგე, დაჩრდილა მომზადების წინა მეთოდებიდან სამივე. მას უწოდებენ პომიდვრის გარნირს ხახვითა და ნიორით. სიტყვებით, ეს ძალიან მარტივად ჟღერს, მაგრამ სინამდვილეში, დიდ როლს ასრულებს განსაკუთრებული სოუსი.

მისი საფუძველია თაფლი. გაჩნდება კითხვა, ის შეეფერება ბოსტნეულს და ხახვს? ძალიან! გემო არაჩვეულებრივია: ტკბილი, თაფლის გამო და მწარე წითელი წიწაკის გამო. გემრიელი რეცეპტი პომიდორით ქვემოთაა, წაიკითხეთ, მოამზადეთ და ისიამოვნეთ.

ინგრედიენტები

პომიდორი 5 ცალი.

ხახვი 3 ცალი.

ნიორი 4 კბილი.

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

რეჰანი 1 ჩ.კ.

წითელი წიწაკა 1 მწიკვი.

თაფლი 1.5 ს.კ.

მარილი 0.5 ჩ.კ.

მომზადება

პომიდორი დავჭრათ წრეებად, რომლის სისქეა დაახლოებით 0,5-0,6 სმ. ასევე, დაჭერით ხახვი და ნიორი რგოლებად.

შეურიეთ ერთმანეთს თაფლი და ლიმონის წვენი. დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი, რეჰანი, მარილი და ცხარე წიწაკა. აიღეთ მინის ქილა და ფსკერზე მოათავსეთ პომიდორი, როგორც პირველი ფენა. შეავსეთ ზედაპირი ხახვითა და ნიორით. გაიმეორეთ ფენები ამ თანმიმდევრობით, სანამ არ გამოიყენებთ ყველა ინგრედიენტს.

მოასხით სოუსი, დაახურეთ სახურავი და კარგად შეანჯღრიეთ ქილა. მოათავსეთ პომიდორი და ხახვიანი გარნირი მაცივარში მინიმუმ ნახევარი საათის განმავლობაში.

შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი მწვანილი გემოვნებისთვის და მეტი სილამაზისთვის. დაამატეთ რეცეპტი თქვენს ყულაბას და ისიამოვნეთ გემრიელი გარნირით მწვადთან ან თქვენს საყვარელ ხორცის კერძებთან ერთად!

1
FacebookEmail
previous post
როგორ გადავაქციოთ კარტოფილი პიკანტურ კერძად. აიღეთ იდეა ცნობილი შეფ-მზარეულებისგან! სცადეთ გამომცხვარი კარტოფილი ნივრით და სხვაგვარად არც კი იფიქრებთ მის მომზადებას.
next post
რატომ უნდა დავასხათ ხორცს მდუღარე წყალი მწვადის შეწვამდე. ამ დახვეწილი პროცესის ინსტრუქცია მეგობარმა მასწავლა.

Related Articles

პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი...

ივლისი 5, 2022

ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

ივლისი 5, 2022

გემოს და არომატის ფეიერვერკი, რომელსაც სიტყვებით ვერ გადმოსცემ....

ივნისი 22, 2022

გურმანები ამატებენ სანელებლებს, ლიქიორებს და მარილსაც კი. მაგრამ...

ივნისი 22, 2022

მაღაზიაში ნაყიდი ნაყინის ჯანსაღი ალტერნატივაა.

ივნისი 22, 2022

მდიდარი ნაღებისებრი გემო მაშინვე გაბრუნებს ბავშვობაში, როცა ნაყინი...

ივნისი 20, 2022

ცოტა ხნის წინ გამყიდველმა საბოლოოდ გაამხილა საიდუმლო. ახლა...

ივნისი 20, 2022

გვერდს ვერ აუვლი! უნივერსალური რეცეპტია ნატურალური ჟელეს მოსამზადებლად!

ივნისი 10, 2022

მარწყვის გამხმარი ყუნწები უფრო ღირებულია ვიდრე თავად კენკრა:...

ივნისი 4, 2022

მას შემდეგ რაც ამ კერძით ვახშმობას დავიწყებ, ვიცი...

მაისი 29, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    რომელი გოგო იქნება უფრო ლამაზი, როცა შემოტრიალდება? გააკეთე არჩევანი და გაიგე სრული სიმართლე შენს შესახებ.

  • 2

    სასწაული დიეტა აღმოვაჩინე დღეს, სულ რაღაც 14 დღე და მინუს 7 კილოგრამი

  • 3

    პირველ ქილას მეორე დღესვე ვხსნი, რადგან მოთმენის უნარი არ მაქვს 😂

  • 4

    ჰაეროვანი მოხარშული ცომის რეცეპტი, რომელზეც ჩემი ქმარი გიჟდება. რეცეპტი, რომელიც თაობიდან თაობას გადაეცა.

  • 5

    ეს სოუსი უბრალო საჭმელსაც კი კულინარიულ შედევრად გადააქცევს!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC