ამ რეცეპტმა დაჩრდილა მომზადების წინა მეთოდებიდან სამივე.

by ekaterine

პომიდვრის გარნირი

აღიარეთ, რომ თქვენ პომიდვრისგან ასეთი კერძი არ მოგიმზადებიათ. ბოლო დრომდე ჩემს სამზარეულოში სამი ძირითადი ვარიანტი იყო: ახალი ბოსტნეულის სალათი, შემწვარი კვერცხით და, რა თქმა უნდა, კონსერვირებული. მეოთხე, რაზეც შემთხვევით გავიგე, დაჩრდილა მომზადების წინა მეთოდებიდან სამივე. მას უწოდებენ პომიდვრის გარნირს ხახვითა და ნიორით. სიტყვებით, ეს ძალიან მარტივად ჟღერს, მაგრამ სინამდვილეში, დიდ როლს ასრულებს განსაკუთრებული სოუსი.

მისი საფუძველია თაფლი. გაჩნდება კითხვა, ის შეეფერება ბოსტნეულს და ხახვს? ძალიან! გემო არაჩვეულებრივია: ტკბილი, თაფლის გამო და მწარე წითელი წიწაკის გამო. გემრიელი რეცეპტი პომიდორით ქვემოთაა, წაიკითხეთ, მოამზადეთ და ისიამოვნეთ.

ინგრედიენტები

პომიდორი 5 ცალი.

ხახვი 3 ცალი.

ნიორი 4 კბილი.

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

რეჰანი 1 ჩ.კ.

წითელი წიწაკა 1 მწიკვი.

თაფლი 1.5 ს.კ.

მარილი 0.5 ჩ.კ.

მომზადება

პომიდორი დავჭრათ წრეებად, რომლის სისქეა დაახლოებით 0,5-0,6 სმ. ასევე, დაჭერით ხახვი და ნიორი რგოლებად.

შეურიეთ ერთმანეთს თაფლი და ლიმონის წვენი. დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი, რეჰანი, მარილი და ცხარე წიწაკა. აიღეთ მინის ქილა და ფსკერზე მოათავსეთ პომიდორი, როგორც პირველი ფენა. შეავსეთ ზედაპირი ხახვითა და ნიორით. გაიმეორეთ ფენები ამ თანმიმდევრობით, სანამ არ გამოიყენებთ ყველა ინგრედიენტს.

მოასხით სოუსი, დაახურეთ სახურავი და კარგად შეანჯღრიეთ ქილა. მოათავსეთ პომიდორი და ხახვიანი გარნირი მაცივარში მინიმუმ ნახევარი საათის განმავლობაში.

შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი მწვანილი გემოვნებისთვის და მეტი სილამაზისთვის. დაამატეთ რეცეპტი თქვენს ყულაბას და ისიამოვნეთ გემრიელი გარნირით მწვადთან ან თქვენს საყვარელ ხორცის კერძებთან ერთად!

Related Articles