• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ამ რეცეპტმა დაჩრდილა მომზადების წინა მეთოდებიდან სამივე.

by ekaterine ივლისი 2, 2020
ივლისი 2, 2020

პომიდვრის გარნირი

აღიარეთ, რომ თქვენ პომიდვრისგან ასეთი კერძი არ მოგიმზადებიათ. ბოლო დრომდე ჩემს სამზარეულოში სამი ძირითადი ვარიანტი იყო: ახალი ბოსტნეულის სალათი, შემწვარი კვერცხით და, რა თქმა უნდა, კონსერვირებული. მეოთხე, რაზეც შემთხვევით გავიგე, დაჩრდილა მომზადების წინა მეთოდებიდან სამივე. მას უწოდებენ პომიდვრის გარნირს ხახვითა და ნიორით. სიტყვებით, ეს ძალიან მარტივად ჟღერს, მაგრამ სინამდვილეში, დიდ როლს ასრულებს განსაკუთრებული სოუსი.

მისი საფუძველია თაფლი. გაჩნდება კითხვა, ის შეეფერება ბოსტნეულს და ხახვს? ძალიან! გემო არაჩვეულებრივია: ტკბილი, თაფლის გამო და მწარე წითელი წიწაკის გამო. გემრიელი რეცეპტი პომიდორით ქვემოთაა, წაიკითხეთ, მოამზადეთ და ისიამოვნეთ.

ინგრედიენტები

პომიდორი 5 ცალი.

ხახვი 3 ცალი.

ნიორი 4 კბილი.

მზესუმზირის ზეთი 4 ს.კ.

ლიმონის წვენი 2 ს.კ.

რეჰანი 1 ჩ.კ.

წითელი წიწაკა 1 მწიკვი.

თაფლი 1.5 ს.კ.

მარილი 0.5 ჩ.კ.

მომზადება

პომიდორი დავჭრათ წრეებად, რომლის სისქეა დაახლოებით 0,5-0,6 სმ. ასევე, დაჭერით ხახვი და ნიორი რგოლებად.

შეურიეთ ერთმანეთს თაფლი და ლიმონის წვენი. დაამატეთ მზესუმზირის ზეთი, რეჰანი, მარილი და ცხარე წიწაკა. აიღეთ მინის ქილა და ფსკერზე მოათავსეთ პომიდორი, როგორც პირველი ფენა. შეავსეთ ზედაპირი ხახვითა და ნიორით. გაიმეორეთ ფენები ამ თანმიმდევრობით, სანამ არ გამოიყენებთ ყველა ინგრედიენტს.

მოასხით სოუსი, დაახურეთ სახურავი და კარგად შეანჯღრიეთ ქილა. მოათავსეთ პომიდორი და ხახვიანი გარნირი მაცივარში მინიმუმ ნახევარი საათის განმავლობაში.

შეგიძლიათ დაამატოთ მეტი მწვანილი გემოვნებისთვის და მეტი სილამაზისთვის. დაამატეთ რეცეპტი თქვენს ყულაბას და ისიამოვნეთ გემრიელი გარნირით მწვადთან ან თქვენს საყვარელ ხორცის კერძებთან ერთად!

0
FacebookEmail
previous post
როგორ გადავაქციოთ კარტოფილი პიკანტურ კერძად. აიღეთ იდეა ცნობილი შეფ-მზარეულებისგან! სცადეთ გამომცხვარი კარტოფილი ნივრით და სხვაგვარად არც კი იფიქრებთ მის მომზადებას.
next post
რატომ უნდა დავასხათ ხორცს მდუღარე წყალი მწვადის შეწვამდე. ამ დახვეწილი პროცესის ინსტრუქცია მეგობარმა მასწავლა.

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს...

აპრილი 7, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign