როგორ გადავაქციოთ კარტოფილი პიკანტურ კერძად. აიღეთ იდეა ცნობილი შეფ-მზარეულებისგან! სცადეთ გამომცხვარი კარტოფილი ნივრით და სხვაგვარად არც კი იფიქრებთ მის მომზადებას.

ღუმელში გამომცხვარი ნივრიანი კარტოფილი

კარტოფილის კერძები პოპულარულია მთელ მსოფლიოში. ცნობილი შეფ-მზარეულები მუდმივად გვთავაზობენ ახალ  რეცეპტებს. მაგრამ ჩვენ გვიზიდავს მომზადების სიმარტივე და თან შესანიშნავი გემო. სწორედ ამიტომ ღუმელში გამომცხვარი ნივრიანი კარტოფილი ერთი შეხედვით მოგვეწონება. პატარასაც კი შეუძლია გაუმკლავდეს კერძის მომზადებას და მომზადების დროს გამომცხვარი კარტოფილის სუნი დატრიალდება თქვენს სამზარეულოში.

კარტოფილი ძალიან არომატულია. შეგიძლიათ გამოიყენოთ ლორი ან ხორცის ფარში, მაგრამ პირველ რიგში, საჭიროა მისი შეწვა. ახლობლები შეაფასებენ კარტოფილს მაღალი ქულით და ისევ და ისევ მოითხოვენ დამატებას.

ინგრედიენტები

კარტოფილი 10 ცალი

მაგარი ყველი 150 გ

კარაქი 2-3 ს.კ.

ბეკონი 200 გ

ქამა სოკო 150 გრ

მწვანილი 20 გრ

არაჟანი 200 მლ

ნიორი 5 კბილი

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი გემოვნებით.

მომზადება

კარტოფილი კარგად გარეცხეთ და ადუღეთ მარილიან წყალში. გადაწურეთ და გააციეთ.

წვრილად დაჭერით სოკო და ბეკონი. დაამატეთ არაჟანი, დარბილებული კარაქი, გახეხილი ყველი, დაჭრილი მწვანილი, მარილი, პილპილი დადაფქული ნიორი. აურიეთ კარგად.

კარტოფილი დავჭრათ ნახევრებად. მოათავსეთ ნახევარი კარტოფილები საცხობ ფირფიტაზე და წაუსვით მომზადებული მასა.

გააცხელეთ ღუმელი 200 გრადუსამდე. გამოაცხვეთ კარტოფილი 15-20 წუთი სანამ ოქროსფერ- ყავისფერს არ მიიღებს.

ნივრიანი კარტოფილის გარნირი შესანიშნავია ნებისმიერი ხორცის კერძთან ერთად და თქვენ შეგიძლიათ ნებისმიერ მწნილთან ერთადაც მიირთვათ ასეთი კარტოფილი. სცადეთ გამომცხვარი კარტოფილი ნივრით და სხვაგვარად არც კი იფიქრებთ მის მომზადებას.

Loading...