თევზი შეიცავს სასარგებლო ცხიმოვან მჟავებს და ცილებს, რომლებიც აუცილებელია ორგანიზმში ნორმალური მეტაბოლური პროცესისთვის. გარდა ამისა, ამ პროდუქტს აქვს კარგი გემო.
კვების ექსპერტები გვირჩევენ, დიეტაში შეიტანოთ თევზი. შეგიძლიათ მისი მომზადება სხვადასხვა გზით. თუმცა, არსებობს ნიუანსი, რომელიც უნდა იქნას გათვალისწინებული ისე, რომ კერძები აღმოჩნდეს გემრიელი, სურნელოვანი და ჯანსაღი.
დღეს მოხარული ვარ გაგიზიაროთ კულინარიული რჩევები, როგორც მდინარის, ისე ზღვის თევზის მომზადებასთან დაკავშირებით. ალბათ უკვე იყენებთ რამდენიმე ხრიკს თქვენს სამზარეულოში. ვიმედოვნებთ, რომ იქნება სიახლეებიც, რომლებივ საშუალებას მოგცემთ კიდევ უკეთესად მოამზადოთ.
რჩევები თევზის მომზადებისთვის
- დაფნის ფოთოლი ხელს უწყობს წვნიანში ზღვის თევზის უსიამოვნო სუნის გაქრობას.
2. თევზის სუპები დაბალ ცეცხლზე უნდა მომზადდეს. გახანგრძლივება და განსაკუთრებით მაღალ ცეცხლზე დუღილი მხოლოდ აუარესებს თევზის გემოს.
3. ღუმელი კარგად უნდა გაცხელდეს მასში თევზის მომზადებამდე.
4. კერძის მზადყოფნის შესამოწმებლად, შეეცადეთ ხორცი გავყოთ ძირითადი ძვლისგან ჩანგლით. თუ ადვილად გაშრება, გადმოიღეთ ცეცხლიდან.
5. მომზადებამდე გაყინული თევზი შეიძლება მხოლოდ ცივ წყალში ჩადოთ.
6. შესაწვავად შეარჩიეთ თევზის ცხიმოვანი ტიპები, ხოლო სუპები და მოხარშული თევზისთვის საუკეთესოა უცხიმო მშრალი თევზი.
7. თევზი არ მიეკვრება ტაფას, თუ გაცხელებულ ზეთში აურევთ მარილს.
8. შეწვისთვის გამოიყენეთ ზეთის და კარაქის ნაზავი – ეს თევზს მისცემს ლამაზ ოქროსფერს.
9. შეწვის წინ, გაუკეთეთ თევას რამდენიმე განივი ჭრილი ზურგზე. ამის შემდეგ, ისინი არ დაიშალებიან.
10. შეეცადეთ თევზი გამოიღოთ ღუმელიდან ან გადმოდგათ ცეცხლიდან საბოლოო მზადყოფამდე რამდენიმე წუთით ადრე. დაუყოვნებლივ დააფარეთ კერძს სახურავი ან ფოლგა. თევზი მიაღწევს სასურველ მდგომარეობას, თანაც დარჩება წვნიანი.
11. თუ ქაშაყი იყიდეთ, და ის ძალიან მარილიანია, გააჩერეთ იგი ძლიერი ჩაის ნაყენში რამდენიმე წუთით. ამ პროცედურის შემდეგ თევზი გახდება უფრო გემრიელი და ნაზი.
12. მომზადებამდე თევზი გააჩერეთ ორი წუთის განმავლობაში (და არა მეტხანს!) მარილიან წყალში. ამრიგად, პროდუქტი ერთნაირად აიღებს მარილს და არა მხოლოდ გარედან.
13. თუ თევზს ჩაშუშავთ ან გამოაცხობთ რძეში, ის აღმოჩნდება ძალიან გემრიელი და პრაქტიკულად, დამახასიათებელი სუნის გარეშე.
14. იმისათვის, რომ წითელი თევზი წვნიანი იყოს, მას უნდა მოასხით ლიმონი ან / ლაიმის წვენი, მომზადებამდე 10-15 წუთით ადრე.
15. თევზისთვის, რომლის გაკეთებასაც აპირებთ ფოლგაში, გამოიყენეთ უფრო დიდი რაოდენობით მარილი (სასურველია მსხვილად დაფქული), ვიდრე მომზადების სხვა მეთოდების დროს.
თუ სხვა ეფექტური მეთოდი იცით, გაგვიზიარეთ კომენტარებში!