ხიზილალის მსგავსი პაშტეტი ყაბაყისაგან სპეციალური რეცეპტით. მოიმზადეთ სენდვიჩები წასახემსებლად.

by ekaterine

გამოუცდელი მზარეულიც კი, რომელიც უყურებს ყაბაყის სეზონი როგორ სრულდება, უნებლიედ სვამს კითხვას: “და რომელი მათგანი არ მოვამზადე?” ხიზილალა ყველთან ერთად გამომცხვარი, მწნილი და კიდევ  ვეგეტარიანული პასტა. მათთვის, ვინც ჯერ კიდევ ეძებს მარტივი ბოსტნეულის რეცეპტებს, ჩვენ გვაქვს მარტივი გზა ყაბაყის მოსამზადებლად.

ეს ძალიან ჰგავს ხიზილალას კლასიკურ რეცეპტს, მაგრამ ყველისა და სტაფილოს დამატებით. გაგიკვირდებათ, მაგრამ ეს ძირეულად შეცვლის მთელი კერძის გემოს, მისცემს მას პასტისებურ შემადგენლობას. შესანიშნავია  სენდვიჩებისთვის!

პასტა სენდვიჩებისთვის

ინგრედიენტები

ყაბაყი 500 გ

სტაფილო 1 ცალი

ხახვი 1 ცალი

ნაღების ყველი 150 გრ

მზესუმზირის ზეთი 2 ს.კ.

კამა 1 ს.კ.

მარილი გემოვნებით.

მომზადება

გარეცხილი ყაბაყი დაჭერით კუბიებად, სტაფილო გაასუფთავეთ და გახეხეთ.  წვრილად დაჭერით ხახვი.

ტაფაში გააცხელეთ ზეთი, ჯერ სტაფილო ჩაყარეთ, ცოტა ხნის შემდეგ ხახვი და ბოლოს ჩაყარეთ ყაბაყი და მოთუშეთ ბოსტნეული 5 წუთის განმავლობაში.

გადმოდგით ცეცხლიდან, რომ გაცივდეს. მანამდე დაჭერით ნაღების ყველი კუბიკებად.

ჩაშუშული ყაბაყი ხახვითა და სტაფილოთი, ყველით, მწვანილებით დააბლენდერეთ. დაამატეთ მარილი. მზა პასტა გადაიტანეთ კონტეინერში და შეინახეთ მაცივარში.

შეგიძლიათ სურვილისამებრ დაამატოთ 1-2 კბილი ნიორი, შავი პილპილი, მწვანილი. თუ პაშტეტი თხელი მოგეჩვენათ, არ შეგეშინდეთ, მაცივარში ყველი გამაგრდება და პასტაც არაჩვეულებრივი გამოვა. შეგიძლიათ შეინახოთ ზამთრისთვისაც. გემრიელია პურის თხელ ნაჭერზე, როცა გეჩქარება და დრო არ გაქვს მოამზადო რაიმე გემრიელი წასახემსებლად. არ ინანებთ, სცადეთ და გაუზიარეთ მეგობრებსაც.

Related Articles