• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ყოველ ჯერზე რაღაც ახალს ვამატებ და ამ სეზონზე ექსპერიმენტიც ძალიან წარმატებული იყო. უნგრული ლეჩო: საიდუმლო ინგრედიენტის რამდენიმე კოვზი და შესანიშნავი კერძი მზად არის!

by ekaterine ივნისი 30, 2020
ივნისი 30, 2020

“უნგრული ლეჩო”

ყველა დიასახლისს აქვს საყვარელი კონსერვის რეცეპტი. ეს შეიძლება იყოს ლეჩო. ტრადიციულად მას ვამზადებთ პომიდვრით, ბულგარული წიწაკით სა სტაფილოთი, მაგრამ არცებობს სხვა ვარიანტებიც. ეს კერძები არანაკლებ გემრიელია. დაბალკალორიული კერძის მოსაძებნად, დიასახლისები ხშირად მიმართავენ დაკონსერვებულ ბოსტნეულს. მთავარია რეცეპტების სრულყოფილებამდე მიყვანა.

გემრიელია კერძი, რომლის შესახებაც დღეს გვინდა გითხრათ აქვს საიდუმლო ინგრედიენტი, რომელიც უნიკალურ გემოს და არომატს აძლევს.

 

ინგრედიენტები

ყაბაყი 3 ცალი

ბულგარული წიწაკა 4 ცალი

ნიორი 4 კბილი.

ხახვი 2 ცალი

ტომატის პასტა 2 ს.კ.

წყალი 100 მლ

პაპრიკა 2 ს.კ.

მდოგვი 4 ს.კ.

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა ზოლებად. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად, წვრილად დაჭერით ნიორი.

აიღეთ თუჯის  ან სქელძირიანი ქვაბი და გაათბეთ მასში ცოტა ზეთი. დაამატეთ ხახვი და მოშუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი. შუშეთ ბოსტნეული 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ არომატს არ გამოსცემს.

დაბოლოს, დაამატეთ ყაბაყი, პაპრიკა, ცხარე მდოგვი და ტომატის პასტა, რომელიც განზავებულია წყლით. ინგრედიენტები აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგი, შეამცირეთ ცეცხლი და ადუღეთ სახურავის ქვეშ 15-20 წუთის განმავლობაში. ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 5-10 წუთის განმავლობაში.

შეგიძლიათ ლეჩო გადაიტანოთ და მოხუფოთ სტერილურ ქილაში, შეინახოთ ზამთრისთვის, ან ახალი პურით ცხელ-ცხელი მიირთვით. არჩევანი თქვენ უნდა გააკეთოთ, როდესაც თქვენი ოჯახი შეიტყობს, თუ რა სურნელოვანი კერძი მოამზადეთ, გირჩევთ, დატოვოთ რამდენიმე ქილა მაცივარში!

0
FacebookEmail
previous post
ტრადიციულ ტოლმას დაგავიწყებთ! წელსაც ნამდვილ ჰიტად იქცევა ეს კერძი!
next post
ეს დესერტი დაგეხმარებათ ტკბილი მოგონებების შევსებაში. ტულუმბა ლიმონის სიროფში: უნიკალური თურქული ტკბილეული მოხარშული ცომისგან.

Related Articles

მთავარი ინგრედიენტი განსაკუთრებულ გემოს ანიჭებს გემრიელობას.

მაისი 19, 2022

აუცილებლად სცადეთ კონსერვის მომზადება ამ გზით. იმიტომ რომ...

მაისი 19, 2022

ზომიერად ცხარე, მჟავე და ძალიან გემრიელი. თუ ეძებთ...

მაისი 19, 2022

დანამდვილებით ვიცი, რომ ფხვიერი ხაჭოს ნამცხვარი ქიშმიშით შთაბეჭდილებას...

მაისი 15, 2022

დესერტის მომზადებას 30 წუთს ვუთმობ, კომპლიმენტებს კი გაცილებით...

მაისი 15, 2022

ნაყინი “პლომბირი” – ჩემი საყვარელი დესერტი ყველა სეზონზე!

მაისი 15, 2022

ადრე მაღაზიაში ვყიდულობდი, ახლა ჩემით ვამზადებ!

მაისი 13, 2022

როცა დესერტის მოსამზადებლად საკმარისი დრო არ არის, ყოველთვის...

მაისი 13, 2022

მადისაღმძვრელი ღვეზელი ცხარე შიგთავსით.

მაისი 11, 2022

ასე ვამზადებ ჩილის კეტჩუპით დამარინადებულ კიტრს.

მაისი 11, 2022
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 2

    მინუს 9 კილოგრამი თვეში – თქვენი ახალი რეალობა! წარმატების მისაღწევად ნამდვილად ღირს ცდა!

  • 3

    ოცი წელია ამ რეცეპტით ვაცხობ. ცხვება სწრაფად, მისი არომატი კი დიდხანს რჩება ჩემს სამზარეულოში!

  • 4

    ყოველ დილით მიირთვით ეს საუზმე და მერწმუნეთ, ერთ თვეში თავს ვერ იცნობთ.

  • 5

    რომელია ფეხმძიმედ? გამოცანები, რომელთა შესრულებაც მხოლოდ მაღალი დონის ინტელექტუალებს შეუძლიათ.

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC