• კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ყოველ ჯერზე რაღაც ახალს ვამატებ და ამ სეზონზე ექსპერიმენტიც ძალიან წარმატებული იყო. უნგრული ლეჩო: საიდუმლო ინგრედიენტის რამდენიმე კოვზი და შესანიშნავი კერძი მზად არის!

by ekaterine ივნისი 30, 2020
ივნისი 30, 2020

“უნგრული ლეჩო”

ყველა დიასახლისს აქვს საყვარელი კონსერვის რეცეპტი. ეს შეიძლება იყოს ლეჩო. ტრადიციულად მას ვამზადებთ პომიდვრით, ბულგარული წიწაკით სა სტაფილოთი, მაგრამ არცებობს სხვა ვარიანტებიც. ეს კერძები არანაკლებ გემრიელია. დაბალკალორიული კერძის მოსაძებნად, დიასახლისები ხშირად მიმართავენ დაკონსერვებულ ბოსტნეულს. მთავარია რეცეპტების სრულყოფილებამდე მიყვანა.

გემრიელია კერძი, რომლის შესახებაც დღეს გვინდა გითხრათ აქვს საიდუმლო ინგრედიენტი, რომელიც უნიკალურ გემოს და არომატს აძლევს.

 

ინგრედიენტები

ყაბაყი 3 ცალი

ბულგარული წიწაკა 4 ცალი

ნიორი 4 კბილი.

ხახვი 2 ცალი

ტომატის პასტა 2 ს.კ.

წყალი 100 მლ

პაპრიკა 2 ს.კ.

მდოგვი 4 ს.კ.

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა ზოლებად. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად, წვრილად დაჭერით ნიორი.

აიღეთ თუჯის  ან სქელძირიანი ქვაბი და გაათბეთ მასში ცოტა ზეთი. დაამატეთ ხახვი და მოშუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი. შუშეთ ბოსტნეული 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ არომატს არ გამოსცემს.

დაბოლოს, დაამატეთ ყაბაყი, პაპრიკა, ცხარე მდოგვი და ტომატის პასტა, რომელიც განზავებულია წყლით. ინგრედიენტები აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგი, შეამცირეთ ცეცხლი და ადუღეთ სახურავის ქვეშ 15-20 წუთის განმავლობაში. ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 5-10 წუთის განმავლობაში.

შეგიძლიათ ლეჩო გადაიტანოთ და მოხუფოთ სტერილურ ქილაში, შეინახოთ ზამთრისთვის, ან ახალი პურით ცხელ-ცხელი მიირთვით. არჩევანი თქვენ უნდა გააკეთოთ, როდესაც თქვენი ოჯახი შეიტყობს, თუ რა სურნელოვანი კერძი მოამზადეთ, გირჩევთ, დატოვოთ რამდენიმე ქილა მაცივარში!

0
FacebookEmail
previous post
ტრადიციულ ტოლმას დაგავიწყებთ! წელსაც ნამდვილ ჰიტად იქცევა ეს კერძი!
next post
ეს დესერტი დაგეხმარებათ ტკბილი მოგონებების შევსებაში. ტულუმბა ლიმონის სიროფში: უნიკალური თურქული ტკბილეული მოხარშული ცომისგან.

Related Articles

უჩვეულო სასმელი, იგივე “მილკშეიქი” ღრმა ბავშვობიდან.

აპრილი 18, 2021

ასეთი საკონდიტრო ნაწარმი სამართლიანად გახდება სააღდგომო სუფრის დედოფალი.

აპრილი 14, 2021

ისეთი სუნი დატრიალდა, მეზობლების გამასპინძლება მომიხდა. ამ წესების...

აპრილი 11, 2021

ლობიოს კერძების მოყვარული ვარ, ბევრი ვცადე! მაგრამ არასდროს...

აპრილი 7, 2021

ეს ის შემთხვევაა, როდესაც ხორცი მართლაც ზედმეტია. სამარხვო...

მარტი 26, 2021

მარტივი, მაგრამ წარმოუდგენლად გემრიელი კარტოფილის ღვეზელი ღუმელში.

მარტი 26, 2021

დარწმუნებული ვარ, ასეთი ტკბილი სიურპრიზი გააკვირვებს და გაახარებს...

მარტი 26, 2021

თვალის დახამხამებაში ქრება მაგიდიდან. კომპლიმენტები ისე მსიამოვნებს, ყოველდღე...

მარტი 23, 2021

უნიკალური გემო და ულამაზესი ვიზუალი ზღაპრულ სამყაროში მოგახვედრებთ....

მარტი 21, 2021

თუ გსურთ იცოდეთ როგორ მზადდება სამეფო შოკოლადის პური,...

მარტი 21, 2021
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    გაწურეთ ლიმონი, დაუმატეთ ზეითუნის ზეთი და არასდროს დამივიწყებთ!

  • 2

    ბადრიჯანმა ბევრი ზეთი რომ არ შეიწოვოს, ერთ ხრიკს ვიყენებ. გულსართზე ხომ უბრალოდ ვგიჟდები.

  • 3

    ცხიმის წვის პროცესი მე-4 დღიდან დაიწყება. დაკარგული კილოგრამები კი 3 წლის განმავლობაში აღარ დაბრუნდება. ნაცადი მეთოდია – პირადად შევამოწმე!

  • 4

    78 წლის ვარ და კიდევ დიდხანს გავაგრძელებ ცხოვრებას! რეგულარულად ვამზადებ ამ ნაყენს, რომელსაც ვსვამ სიამოვნებით!

  • 5

    ერთკვირიანი პრაქტიკა გიჩვენებთ თქვენი სხეულის სასიამოვნო ცვლილებებს! 5 ეფექტური პოზა სხეულის კორექციისათვის!

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. Designed and Developed by PenciDesign