POPSUGAR
  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა
კულინარია

ყოველ ჯერზე რაღაც ახალს ვამატებ და ამ სეზონზე ექსპერიმენტიც ძალიან წარმატებული იყო. უნგრული ლეჩო: საიდუმლო ინგრედიენტის რამდენიმე კოვზი და შესანიშნავი კერძი მზად არის!

by ekaterine ივნისი 30, 2020
ივნისი 30, 2020

“უნგრული ლეჩო”

ყველა დიასახლისს აქვს საყვარელი კონსერვის რეცეპტი. ეს შეიძლება იყოს ლეჩო. ტრადიციულად მას ვამზადებთ პომიდვრით, ბულგარული წიწაკით სა სტაფილოთი, მაგრამ არცებობს სხვა ვარიანტებიც. ეს კერძები არანაკლებ გემრიელია. დაბალკალორიული კერძის მოსაძებნად, დიასახლისები ხშირად მიმართავენ დაკონსერვებულ ბოსტნეულს. მთავარია რეცეპტების სრულყოფილებამდე მიყვანა.

გემრიელია კერძი, რომლის შესახებაც დღეს გვინდა გითხრათ აქვს საიდუმლო ინგრედიენტი, რომელიც უნიკალურ გემოს და არომატს აძლევს.

 

ინგრედიენტები

ყაბაყი 3 ცალი

ბულგარული წიწაკა 4 ცალი

ნიორი 4 კბილი.

ხახვი 2 ცალი

ტომატის პასტა 2 ს.კ.

წყალი 100 მლ

პაპრიკა 2 ს.კ.

მდოგვი 4 ს.კ.

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა ზოლებად. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად, წვრილად დაჭერით ნიორი.

აიღეთ თუჯის  ან სქელძირიანი ქვაბი და გაათბეთ მასში ცოტა ზეთი. დაამატეთ ხახვი და მოშუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი. შუშეთ ბოსტნეული 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ არომატს არ გამოსცემს.

დაბოლოს, დაამატეთ ყაბაყი, პაპრიკა, ცხარე მდოგვი და ტომატის პასტა, რომელიც განზავებულია წყლით. ინგრედიენტები აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგი, შეამცირეთ ცეცხლი და ადუღეთ სახურავის ქვეშ 15-20 წუთის განმავლობაში. ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 5-10 წუთის განმავლობაში.

შეგიძლიათ ლეჩო გადაიტანოთ და მოხუფოთ სტერილურ ქილაში, შეინახოთ ზამთრისთვის, ან ახალი პურით ცხელ-ცხელი მიირთვით. არჩევანი თქვენ უნდა გააკეთოთ, როდესაც თქვენი ოჯახი შეიტყობს, თუ რა სურნელოვანი კერძი მოამზადეთ, გირჩევთ, დატოვოთ რამდენიმე ქილა მაცივარში!

0 FacebookEmail
previous post
ტრადიციულ ტოლმას დაგავიწყებთ! წელსაც ნამდვილ ჰიტად იქცევა ეს კერძი!
next post
ეს დესერტი დაგეხმარებათ ტკბილი მოგონებების შევსებაში. ტულუმბა ლიმონის სიროფში: უნიკალური თურქული ტკბილეული მოხარშული ცომისგან.

Related Articles

ბავშვობის საყვარელი გემო! ❤️🤤

მარტი 14, 2023

აუცილებელი დესერტი აღდგომისთვის, რომელსაც ბებიაჩემის რეცეპტის მიხედვით ვამზადებ....

მარტი 14, 2023

სამზარეულოში ყოველთვის მაქვს ვაფლის ფირფიტების შეკვრა იმ შემთხვევისთვის,...

თებერვალი 16, 2023

ელექტროენერგიის გათიშვა არ არის საბაბი, რომ საკუთარ თავს...

თებერვალი 16, 2023

როდესაც ჯიბეებში ქარი გიქრის, ეს რეცეპტი ნამდვილად გამოგადგება!...

თებერვალი 16, 2023

ჩემი ბედნიერი ქორწინების საიდუმლო: სიყვარული, ურთიერთპატივისცემა და გემრიელი...

თებერვალი 16, 2023

ახლა კარაქის ნაცვლად ცომს სულ სხვა ინგრედიენტს ვუმატებ....

თებერვალი 14, 2023

ჩემი ბავშვები მხოლოდ ასეთ ხაჭოს ჭამენ. მეგობრების ბავშვებმაც...

თებერვალი 14, 2023

უკვე უდავოა, რომ ეს პროდუქტი ყველაზე ჯანსაღად მიიჩნევა....

თებერვალი 14, 2023

ასე ამზადებდნენ ბებიაჩემი და დედაჩემი. რეცეპტი ბავშვობიდან! 📝

თებერვალი 14, 2023
televizia

რედაქციის რჩევით

  • 1

    ვიტამინების ნამდვილი ბომბი! ვიყენებ წელიწადში ორჯერ და პრაქტიკულად ავად აღარ ვხდები.

  • 2

    წონის დაკლების ამ პროდუქტმა შოკში ჩააგდო ქალები მთელ მსოფლიოში! წვავს ცხიმს რამდენიმე დღეში. უკვე გამოვცადე!

  • 3

    ამიერიდან დავაკვირდები მარილის თითოეული შეფუთვის შემადგენლობას. სიურპრიზების მეშინია.

  • 4

    როდესაც დიეტაზე ვიყავი, ეს დესერტი ნამდვილი ხსნა იყო ჩემთვის. ახლაც ვამზადებ, რადგან ის არ ვნებს ფიგურას და გამოდის გასაგიჟებლად გემრიელი! 😍 🍌

  • 5

    ამ გემრიელ აკორდეონს ვაშლთან ერთად მესამედ ვამზადებ ერთ კვირაში. სწრაფი და უპრობლემო. 🥧

სტატისტიკა

@2019 - All Right Reserved. GRC | horoskopi

  • კულინარია
  • საკითხავი
  • სილამაზე
  • ჯანმრთელობა