ყოველ ჯერზე რაღაც ახალს ვამატებ და ამ სეზონზე ექსპერიმენტიც ძალიან წარმატებული იყო. უნგრული ლეჩო: საიდუმლო ინგრედიენტის რამდენიმე კოვზი და შესანიშნავი კერძი მზად არის!

“უნგრული ლეჩო”

ყველა დიასახლისს აქვს საყვარელი კონსერვის რეცეპტი. ეს შეიძლება იყოს ლეჩო. ტრადიციულად მას ვამზადებთ პომიდვრით, ბულგარული წიწაკით სა სტაფილოთი, მაგრამ არცებობს სხვა ვარიანტებიც. ეს კერძები არანაკლებ გემრიელია. დაბალკალორიული კერძის მოსაძებნად, დიასახლისები ხშირად მიმართავენ დაკონსერვებულ ბოსტნეულს. მთავარია რეცეპტების სრულყოფილებამდე მიყვანა.

გემრიელია კერძი, რომლის შესახებაც დღეს გვინდა გითხრათ აქვს საიდუმლო ინგრედიენტი, რომელიც უნიკალურ გემოს და არომატს აძლევს.

 

ინგრედიენტები

ყაბაყი 3 ცალი

ბულგარული წიწაკა 4 ცალი

ნიორი 4 კბილი.

ხახვი 2 ცალი

ტომატის პასტა 2 ს.კ.

წყალი 100 მლ

პაპრიკა 2 ს.კ.

მდოგვი 4 ს.კ.

მარილი და შავი პილპილი გემოვნებით

მომზადება

გარეცხეთ ყაბაყი და დაჭერით ნახევარ რგოლებად. გაასუფთავეთ ბულგარული წიწაკა ზოლებად. ხახვი დაჭერით ნახევარ რგოლებად, წვრილად დაჭერით ნიორი.

აიღეთ თუჯის  ან სქელძირიანი ქვაბი და გაათბეთ მასში ცოტა ზეთი. დაამატეთ ხახვი და მოშუშეთ. შემდეგ დაამატეთ ბულგარული წიწაკა და ნიორი. შუშეთ ბოსტნეული 5-7 წუთის განმავლობაში, სანამ არომატს არ გამოსცემს.

დაბოლოს, დაამატეთ ყაბაყი, პაპრიკა, ცხარე მდოგვი და ტომატის პასტა, რომელიც განზავებულია წყლით. ინგრედიენტები აურიეთ და ადუღებამდე მიიყვანეთ. შემდეგი, შეამცირეთ ცეცხლი და ადუღეთ სახურავის ქვეშ 15-20 წუთის განმავლობაში. ახადეთ სახურავი და მოხარშეთ კიდევ 5-10 წუთის განმავლობაში.

შეგიძლიათ ლეჩო გადაიტანოთ და მოხუფოთ სტერილურ ქილაში, შეინახოთ ზამთრისთვის, ან ახალი პურით ცხელ-ცხელი მიირთვით. არჩევანი თქვენ უნდა გააკეთოთ, როდესაც თქვენი ოჯახი შეიტყობს, თუ რა სურნელოვანი კერძი მოამზადეთ, გირჩევთ, დატოვოთ რამდენიმე ქილა მაცივარში!

Loading...