ღვეზელი ჟოლოსთან ერთად
ეს არის თქვენი საყვარელი დესერტის ახალი ვერსია
ინგრედიენტები
არაჟანი 315 გ
კარაქი 150 გ
გამაფხვიერებელი 1 ჩ / კ
შაქარი 270 გრ
ხორბლის ფქვილი 320 გრ
კვერცხი 1 ც
ჟოლო 350 გ
მომზადება
ათქვიფეთ 105 გრ არაჟანი 90 გრ შაქრით. გაადნეთ კარაქი მიკროტალღურში ან წყლის აბაზანაზე, გააციეთ, შემდეგ დაამატეთ არაჟნის მასას და კარგად აურიეთ.
შეურიეთ 260 გ გაცრილ ფქვილს გამაფხვიერებელი. თანდათანობით დაამატეთ ფქვილი თხევად მასაში, მოზილეთ ცომი. ის უნდა იყოს ნაზი და ელასტიური. მოათავსეთ ცომი ფორმაში.
ათქვიფეთ კვერცხი, დაამატეთ დარჩენილი შაქარი, ფქვილი და არაჟანი, ათქვიფეთ მიქსერით კარგად, რომ ფქვილის მთლიანად გაიხსნას.
მოათავსეთ ჟოლო ცომზე და შეავსეთ არაჟნიანი მასით. თუ გაყინულ კენკრას იყენებთ, წინასწარ გამოიღეთ ისე, რომ ზედმეტი სითხე გაუვიდეს.
გააცხელეთ ღუმელი 180 გრადუსზე და გამოაცხვეთ ნამცხვარი 50-60 წუთის განმავლობაში. შუაში შეიძლება ოდნავ მოძრავი იყოს, მაგრამ ეს მშვენიერია. დაელოდეთ ნამცხვრის გაცივებას და მხოლოდ ამის შემდეგ დაჭერით.