ხაჭოს ნამცხვარი ბლით
ინგრედიენტები
ხაჭო 600 გ
კვერცხი 3 ცალი
შაქარი 90 გ
მარილი 1 მწიკვი.
არაჟანი 100 გრ
სიმინდის სახამებელი 35 გ
ბალი 400 გრ
მომზადება
ხაჭო ათქვიფეთ კვერცხთან, შაქართან და მარილთან ერთად. შემდეგ დაამატეთ 30 გრ სახამებელი და კვლავ ათქვიფეთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
გარეცხეთ, გააშრეთ და გამოაცალეთ ბალს კურკა. მოაყარეთ დარცენილი სახამებელი.
26 სმ-ის დიაგონალის საცხობ ფორმას წაუსვით კარაქი, მოაყარეთ ფქვილი, შეანჯღრიეთ და ზედმეტი გადმოყარეთ. ჩაასხით ცომის ნახევარი. მოაყარეთ ბალი და დაასხით დანარჩენი ცომი.
ნამცხვარს ზემოდან მოასხით არაჟანი. შემდეგ მოათავსეთ ღუმელში 45 წუთის განმავლობაში 180 გრადუსზე.
გააციეთ ნამცხვარი, გადააფარეთ ცელოფანი და შედგით მაცივარში მთელი ღამით.
ხაჭოს დესერტი ბლით უნდა მოთავსდეს მაცივარში. ეს პუნქტი ძალიან მნიშვნელოვანია, რადგან წინააღმდეგ შემთხვევაში დესერტი არც ისე სასიამოვნო და წვნიანი იქნება. გემრიელად მიირთვით!