შვრიის ბატონები თხილით და მოცვით
ასეთი დელიკატესი შეიძლება არა მხოლოდ მომზადდეს საუზმეზე ან დესერტად მიირთვათ, არამედ თან წაიღოთ სამსახურში ან სასწავლებელში. შვრიის ბატონები შესანიშნავი დესერტია, რომელშიც უამრავი ვიტამინი და მინერალია.
შვრიას სრულყოფილად ავსებს ნუშის რძე, კაკალი და მოცვი, არა მხოლოდ საინტერესო და გემრიელია, არამედ წარმოუდგენლად ჯანმრთელი კერძია.
ინგრედიენტები
შვრიის ფანტელი 2 ჭიქა
ყავისფერი შაქარი 100 გ
გამაფხვიერებელი 1.5 ჩ.კ
მარილი 0,5 ჩ.კ
დარიჩინი 0,5 ჩ / კ
კვერცხი 2 ცალი.
ნუში რძე 120 მლ
ვაშლი 2 ცალი.
ვანილის ექსტრაქტი 1 ჩ.კ.
კაკალი 0.25 ჭიქა.
მოცვი 0. 25 ჭიქა
მომზადება
გაასუფთავეთ და დაჭერით ვაშლი, დააბლენდერეთ პიურეს მიღებამდე. დაამატეთ კვერცხი, რძე, ვანილის ექსტრაქტი და აურიეთ.
ცალკე აურიეთ შვრიის ფანტელი, შაქარი და გამაფხვიერებელი, დაამატეთ დარიჩინი, მარილი და აურიეთ. შვრიის ნარევს დაასხით პიურე-რძის ნარევი, აურიეთ და დატოვეთ 20 წუთის განმავლობაში.
დაამატეთ დაჭრილი ნიგოზი და მოცვი, შეურიეთ და გადაანაწილეთ ნარევი პერგამენტით დაფარულ საცხობ ფორმაზე.
აცხვეთ მომავალი ბატონები 30 წუთის განმავლობაში 180 ° C ტემპერატურაზე, შემდეგ კი დაჭერით ნაწილებად.
თქვენ შეგიძლიათ შეცვალოთ შვრიის ბატონების შემადგენლობა თქვენი სურვილის მიხედვით. დესერტი ინახება დიდხანს, რამდენიმე დღემდე ნედლი და რამდენიმე თვემდე გაყინული.