მოემზადეთ: 30 წუთში თქვენს სუფრაზე მშვენიერი კერძი იქნება! “კაპრიზი” ქათმის ფილეთი ნამდვილად გახდება თქვენი სუფრის დეკორაცია!

by ekaterine

კაპრიზი არის მოცარელას, პომიდვრის, რეჰანის და ზეითუნის ზეთის იტალიური კერძი . გასაკვირი არაა, რომ ესკერძი სამშობლოს საზღვრებს მიღმაც შეუყვარდათ, ამიტომ იგი მრავალფეროვანია მომზადების მრავალი ვარიანტით. ქათამი “კაპრიზი” ტაფაში, ერთ-ერთი ყველაზე წარმატებულია.

ქათმის ფილეთი მომზადებული ძალიან მარტივია და წარმოუდგენლად გემრიელი და წვნიანია.  მოემზადეთ: 30 წუთში თქვენს სუფრაზე მშვენიერი კერძი იქნება!

ინგრედიენტები

მზესუმზირის ზეთი 50 მლ

ქათმის ფილე 3 ცალი.

ნიორი 3 კბილი.

პომიდორი 100 გ

ბაზილიკი 20 გ

მოცარელა 50 გ

მარილი გემოვნებით

შავი პილპილი (დაფქული) გემოვნებით

მომზადება

გააცხელეთ ტაფაში ზეთი და ცააწყვეთ ქათმის ფილეს ნაჭრები. მოაყარეთ მარილი და პილპილი გემოვნებით. ორივე მხრიდან შეაწითლეთ და გადმოიღეთ თეფშზე.

გაფცქვენით ნიორი და ტაფაში მოათავსეთ სადაც ქათმის ფილე შეწვით. ოდნავ შეაწითლეთ, გაჭერით პომიდორი ჩერი ორად და ისიც ტაფაში მოათავსეთ და აურიეთ ფრთხილად.

ტაფაში დააბრუნეთ ფილე, ზემოდან მოაყარეთ ბაზილიკი, ფილეზე პომიდვრები მოათავსეთ და შემდეგ მოცარელას ნაჭრები.

დააფარეთ და ადუღეთ ყველის გადნობამდე, სანამ მიირთმევთ, მოასხით ბალზამიკო.

რეცეპტში ზედმეტი არაფერია: ყველა ინგრედიენტი კარგად ერწყმის ერთმანეთს. მაგრამ თუ მაინც გსურთ დაამატოთ რაიმე ახალი ამ კერძში, უბრალოდ ექსპერიმენტი გააკეთეთ სანელებლებით ან მწვანილებით. ნაზი ქათამი ნამდვილად გახდება თქვენი სუფრის დეკორაცია!

Related Articles